2017. április 20., csütörtök

MIKÖZBEN SOROST ÜTI A KORMÁNY, ELVENNÉ A DOLGOZÓK PIHENŐIDEJÉT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.04.19.


Orbán Viktor most is szavakban harcol a Nyugattal. Meg Soros Györggyel, meg a nagytőkével, meg mindenkivel. Mindeközben suttyomban benyújtanak egy olyan törvénytervezetet, amellyel három évre nő a munkaidőkeret számítás, így a cégek ennyi időközben sakkozhatnak a felhasznált és fel nem használt munkaórákkal, amely lényegében eltörölné a túlórapénzt a hajtósabb időszakokra (ha a kollektív szerződésben ez benne van, de tudjuk, mennyit ér ma Magyarországon a kollektív szerződés és a munkavállalók érdekképviselete.)

De a megszakítás nélküli, a többműszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalók számára is elegendő lenne havonta heti egy pihenőnapot beosztani. A kormány ezzel a tervezettel lényegében odadobja a munkavállalók pihenőidejét, normális beosztását a munkaadóknak, kezdjenek vele, amit akarnak.

Miközben a magyar társadalomban az él, hogy a kormány szabadságharcot vív a nagytőkével szemben, érdemes inkább megnézni a tényeket. Ahogy Orbán mondta, ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit csinálok.

Orbán Viktor tavaly decemberben maga mondta el, hogy az elmúlt években az alacsony bérre alapozott versenyképesség volt a magyar gazdaságpolitika alapja. Idén januártól a nagy cégek társasági adóját 19 százalékról 9 százalékra vitte le a kormány. Ennyivel kell kevesebbet adózniuk a multiknak Magyarországon.

De láthatjuk azt is, mire ment a multik elleni harccal Orbán: arra, hogy mi szívjuk meg a végén. A kormány szektoriális adókat vetett ki a bankszektorra és a telekommunikációs cégekre 2012-ben, azóta Kelet-Európában a magyar bankszektor keresi már a legtöbbet arányaiban egy ügyfelén, és a telefonálási-, illetve mobilinternet díjak is Magyarországon az egyik legmagasabbak az Unióban. Ennyit értek a multikat büntető szektorális adók: végül a fogyasztókat büntették.
Valaki emlékszik még arra, hogy a vasárnapi boltzárral a vasárnapi pluszpénzt is eltörölte a kormány? Ez lenne a szabadságharc?

Nem, valójában szájkarate zajlik, amelynek lényege nem a magyar fogyasztók, nem a magyar dolgozók védelme, hanem Orbán hatalmának megvédése és a korrupció folytatása...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.