2017. április 14., péntek

NEM ÉN VAGYOK AZ IGAZI VESZÉLY A TÁRSADALOMRA - GULYÁS AZ UTOLSÓ SZÓ JOGÁN

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió
2017.04.13.



Hallgassa meg

Az utolsó szó jogán Gulyás Márton azt mondta, az a nagy kérdés, ha az a bíróság szándéka, hogy megakadályozza, hogy ilyen cselekmények előforduljanak. Mint mondta, egyetért, azzal az ügyészségi kijelentéssel, hogy az egy rossz állapot, hogy állampolgárok arra készülnek, hogy festékes flakonok dobálásával fejezzék ki politikai véleményüket. Kérdés, hogy az által fog-e felszámolódni ez az állapot, hogy őket elítélik vagy attól, hogy az ügyészség végre végzi a dolgát és utána megy azoknak a bűncselekményeknek, mely korlátozzák ma állampolgárok széles köreit abban, hogy legalapvetőbb szabadságjogokat gyakorolni tudják, mely megbénítja ezt az államot és köznevetség tárgyává teszi a legfontosabb közintézményeinket.
Gulyás Márton azt szeretné, hogy olyan eljárásokat indítson inkább az ügyészség, mellyel a tényleges károkozásokat felszámolják. Azt hangoztatta, „nem év nagyok az igazi veszély a társadalomra” és hozzátette, ennek az esetnek az is a kérdése, hogy ha őt ma itt elítélik, kielégül-e a társadalom igazságérzete. Amennyiben a társadalmi igazságérzetet helyreállítaná, akkor ő börtönbe is menne és élete végig ott fog ülni, ha ezzel helyrebillen a társadalom igazságérzete.

A civil aktivista azt mondta, évtizedek óta azt látni, hogy különböző csoportok és magánszemélyek kihívóan visszaélnek a rájuk bízott hatalommal és a közvagyonnal és ezekben az ügyészség soha nem mutat olyan proaktivitást, mint most az ő ügyében.

Varga Gergely másodrendű vádlott az utolsó szó jogán azt mondta, azért kell feszegetni a szólásszabadság határait, mert a közélet olyan szintre süllyedt, amit már nem lehet elviselni. Szerinte ha az, amit csinált garázdaság, akkor a politikai véleménynyilvánítás alaphangja lesz a garázdaság, minden más csak rosszabb lesz. "Büszkén fogom viselni, ha engem ma elítélnek garázdaságért" - hangoztatta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.