2017. április 11., kedd

NEM SÜL LE A BŐR A KÉPÉRŐL: ORBÁN AZT ÁLLÍTJA, SEMMI KÖZE AHHOZ, HOGY A CSALÁDJÁT A GÁZSZERELŐ PÉNZELI

MAGYAR NARANCS - NARANCSBLOG
Szerző: narancs.hu
2017.04.10.


A miniszterelnök nyíltan vállalja a hazugságot.

Ugyan a kormányfő próbálja mindenáron a minimumra csökkenteni annak lehetőségét, hogy valódi kérdéseket tegyenek fel neki és azokra válaszolnia is kelljen, de a siker távolról sem teljes: a parlamentből még nem sikerült kitiltatnia az ellenzéket. Így a hétfői ülésnap azonnali kérdések órájában Orbán Viktornak volt néhány kellemetlen perce, egyebek közt akkor, amikor előkerült a Hadházy Ákos által ma ismét felvetett téma, hogy hogyan is lehet az, hogy Mészáros Lőrinc a mai napig évi 15,5 millió forintért bérli a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot Orbán Viktor apjának cégétől állítólag azért, hogy a munkagépeit tartsa ott. Persze munkagép egy szál se, a volt Habsburg-birtok pedig pont annyiért, 155 millió forintért került hitelből a családi céghez, amennyit Mészáros 10 év alatt szépen kicsenget Orbánéknak. Ez aztán a nagy biznisz! Nem nehéz kitalálni, hogy kiknek.

Az LMP társelnöke arra kérdezett rá, hogy Mészáros Lőrinc mire fizet Orbánéknak évi 15,5 milliót, Hadházy felvetette: a felcsúti fenomén esetleg azért is perkálhat, hogy sikeres legyen a közbeszerzéseken. A miniszterelnöknek láthatóan esze ágában sincs érdemben válaszolni a szűkebb hazáját, Felcsút környékét érintő kellemetlen kérdésekre sem, így most is elsütött egy hülyeségpetárdát: „Azt, hogy ön kinevezzen engem Felcsút polgármesterének szóvivőjének, nem áll módomban elfogadni. Forduljon azokhoz, akikre ez személyesen tartozik.”

Nem nehéz kitalálni, hogy ez a sztori legalább annyira tartozik Orbán Viktorra, mint az édesapjára és Mészáros Lőrincre. Arra az Orbán Viktorra, aki a kalapból előhúzta a később közpénzből alaposan feltőkésített volt gázszerelőt, akit úgy rángat, ahogy az neki éppen tetszik. Mészáros mindent elintéz a miniszterelnöknek: vezeti a Puskás Akadémiát, ha kell, bedönti a Népszabadságot, felvásárolja a megyei lapok többségét, vagy éppen megveszi a nevetségesen silány Echo Tv
-t, hogy azt hatékonyabban lehessen üzemeltetni a kormányzati propagandagépezetben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.