2017. április 30., vasárnap

NYÍLT LEVÉL GULYÁS MARCINAK

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.04.30.


Kedves Marci!

Az ország demokrata példaképe lettél. Azért, amit tettél és teszel, és azért, amit Veled tettek. Minden mondatodnak súlya van. És azok a mondatok döntő részben jók és támogathatók, a szabad és arányos választás kivívása valóban a Diktatúra felszámolásának kulcsa. De legutóbbi interjúdban volt néhány nagyon rossz mondat. Ezek a mondatok a Jobbikról szóltak. És ezek a mondatok nem támogathatóak, sőt, kifejezetten károsak, ezért írok Neked.
Az egyetemi diákság, és Velük a Nép utcára tódult az elmúlt hetekben. Most először elvekért, nem pedig valamilyen zsebbevágó kérdésért. Ez pedig teljesen új fejlemény. Az elvek, amikért mindannyian kimentünk, a demokraták elvei. Szabadság, emberség, Európa. Nagyjából ennyire lerövidíthatő, amiért tízezrek mozdultak meg, és mozognak azóta is. Ezek az elvek teljesen idegenek a regnáló Rezsimtől és ugyanennyire idegenek attól a Jobbiktól, amelyiket nélkülözhetetlennek tartasz a szabad és arányos választás kivívásához.
Azt mondod: a Jobbik legitim, és kihagyhatatlan. De Hitler is legitim volt, és akkoriban úgy gondolták: kihagyhatatlan. Az eredményt ismerjük. Utcai aktivizmussal tervezed a Rezsimet arra kényszeríteni, hogy szabad és arányos választásokat tartson. Maximálisan egyetértek és támogatom, magam is ezt vallom. De Te is tudod, hogy a kemény polgári engedetlenségi akciók csak akkor érnek célt, ha azok mögé nem párszáz, esetleg ezer, hanem soktízezer ember sorakozik föl az utcán.

És mikor ez megtörténik, akkor ott egyakaratú és azonos elveket valló emberekre lesz szükség, mert különben a tömeg kohéziója szétesik. Nem lehetséges olyan utcai erőt összetartani elégséges számban és időre, amelyben egymás mellett lobognak az európai és az árpádsávos zászlók. Nem lehetséges, hogy míg mi az emberségért, az egyenlőségért tüntetünk, addig mellettünk cigányoznak, zsidóznak, buziznak, köcsögmigráncsoznak. Márpedig ha nem zárod le a határt a Jobbik felé, akkor ez lesz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.