2017. április 27., csütörtök

ORBÁN ARCÁTLANUL HAZUDOZOTT, DE A NÉPPÁRT KIÁLL MELLETTE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.04.26.


Orbán a magyarok által már jól ismert ostoba kijelentéssel kezdte az Európai Parlamentben neki szegezett kérdésekre adott válaszát, hogy fontos a vita, a demokrácia “érvelésalapú”. Mondja ezt az az ember, aki kivégezte Magyarország legnagyobb napilapját, megszállta a közmédiát, felvásárolta vagy ellehetetlenítette a magyar sajtó legnagyobb részét, és még a parlamentben sem tűr vitát, a véleménynyilvánításokat büntetik és lassan egy hadsereggel fenyegetik.

Ezután Orbán a náci szélsőjobboldal stílusában kezdett el beszélni Soros Györgyről, akivel szemben a gyűlölettől izzott a beszéde. Szalonképtelen és a népligeti Jurta Színház nyilas vircsaftjait idéző hangnemben amerikai pénzügyi spekulánsnak nevezte azt az embert, aki nemcsak neki adott oxfordi ösztöndíjat, hanem a rendszerváltás utáni magyar kultúra fele olyan gazdag sem lenne, mint most, ha nem támogatta volna Soros György.

Orbán egyszerűen “lespekulánsozott” egy pénzügyi befektetőt, aki Magyarországnak csak adott, és a magyar demokráciát, emberi jogokat, kisebbségeket támogatta, miközben Orbán soha egy fillért ennek az országnak nem adott, csak lopott. Egy felcsúti gázszerelő nevén kifosztja az országot. Alig leplezett antiszemitizmus és szélsőjobboldali ideológia áll mindez mögött, ez a demokrácia elleni támadás, mert Soros alapítványai a demokratikus értékeket támogatják.

Orbán a büszkeségről beszélt, megint a magyar nép és a magyar nép büszkesége mögé bújt, csak azt nem tudjuk, honnan veszi ezt a badarságot, és állítja be teljesen hülyének a magyar népet, akit az öntelt buta büszkeség vezetne csupán. Amikor a CEU bezárásáról és a civilek megbélyegzéséről, ügynökké nyilvánításáról, valamint az EU ellen uszító hazugságtól hemzsegő “konzultációjáról” van szó, az egekbe magasztalta saját “teljesítményét”, nem beszélve arról a nyomorról, amely már milliókat ért el Magyarországon. A kozmetikázott statisztikai adatokkal válaszol a demokrácia lebontására.

Sikeresen használta fel a CEU rektorának az Amerikai Népszava által is sokat bírált és félreérthető nyilatkozatát, amelyben azt hangoztatja, hogy “nem fenyegeti igazi veszély a Közép-európai Egyetemet”, miközben a jelen állás szerint a CEU működési engedélyét vissza kell vonni, ha az egyetem a teljesíthetetlen feltéteteleket nem teljesíti. Ezért “abszurd a vád, szerinte, mint amikor gyilkosságért ítélnek el valakit, amikor az áldozata még él. Az áldozat a törvényben szereplő határidőig él csupán, de a legyilkolása eldöntött tény. Orbán azt hazudta, hogy 28 külföldi egyetemre vonatkozó szabályokat “egységesíti csak a kormány”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.