2017. április 18., kedd

ORBÁN NEM MEGLOCSOLTA A NYUSZIT, HANEM MEGFESZÍTETTE KRISZTUST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.04.17.



...A földi világnak “idegen” az Isten országa. Ettől az “idegen” világtól fél Orbán, az Isten országát és az isteni szeretetet tartja távol Magyarországtól, és teszi Isten helyébe magát, és cseréli az Isten természetfölött szeretetét evilági gyűlöletre.

De vannak, akik egy nyelvet beszélnek Orbánnal, íme: “Bosszantó volt számomra az a faji egyveleg, amely e birodalom fővárosát jellemezte, bosszantó volt a csehekbõl, lengyelekbõl, magyarokból, ruténekbõl, szerbekből és horvátokból álló népkeveredés, és mindenek felett visszataszító az emberiség örök bomlasztó eleme, a zsidóság és mindig csak a zsidóság. Ez az óriási város az én szememben mindig a gennygóc megtestesítője volt.”

Ez utóbbit Adolf Hitler mondta a MeinKampf-ban. Hitler az, akivel Orbán egy nyelvet beszél. A szív bőségből szól a száj. A száj azt fejezi ki, ami a szívben van, és Orbán szívében is az van, ami Hitler szívében volt. Nem elfogadás, nem befogadás, hanem gyűlölet, és a zsidók gyűlölete, akik a demokráciájukkal legyengítik a nemzetet és a fajt, mert elvetik a vezérek egyeduralmát, a gyűlölet hatalmát. Ezt a nyelvet beszéli Orbán.

Orbán a krisztusi, a zsidó-keresztény értékrenddel szemben hirdetett harcot húsvétkor is. “Minden választás legfontosabb tétje, hogy a magyar emberek érdekét szolgáló kormányunk lesz-e, vagy idegen érdekeket szolgál majd” – mondta. Az “idegen érdekek” azok a szellemi kincsek, amiről Jézus azt mondta, hogy mennyei kincsek, és ilyeneket kell gyűjteni a földön, nem a szállodákat, kempingeket, kastélyokat.

Ezen kívül Orbán a goebbels-i propaganda nyelvét beszéli, amely mindennek az ellenkezőjét mondja. Orbán szerint, “ha elfogadnánk, hogy Brüsszelből vagy más politikai, pénzügyi központokból diktáljanak, hogy magyar vagy amerikai milliárdosok mondják meg, hogy mi legyen hazánkban, akkor konfliktusaink sem lennének. De hát a magyarok története a szabadságharcok története. Soha nem fogadtuk el, és soha nem is fogjuk elfogadni, hogy mások döntsenek helyettünk arról, hogyan éljünk”.

Orbán egész működése arról szól, hogy ő dönt mások helyett, hogyan éljenek. A liberális terror az, hogy mindenki szabad választását tiszteletben tartja. Isten szabadságot adott az embernek, mert csak a szabadságban van erkölcsi döntés, s megtérni is csak szabadságban lehet. Ahogy Jézus mondta, engedjétek együtt nőni a konkolyt és a búzát. De Orbán és Isten országának ellenségei szaggatják a konkolyt és vele együtt a búzát.

Azt mondja Orbán, hogy “az ellenfeleink mögött álló milliárdosoknak meg pénzük van”. Nem igaz, nekik elveik vannak, amelyek krisztusi elvek, és ezeket támogatják meg pénzzel, mert Istentől arra kapták a pénzt. Akinek csak pénze van, de krisztusi elvei nincsenek, a pénzét nem erre költi, az nem zavarja Orbánt.

Antikrisztusi mentalitás az, amit Orbán mond: “Vén csatalovak vagyunk, tudjuk, milyen a puskaropogás meg az ágyúdörgés. Éppen elégszer láttuk már, ahogy nagyhangú ellenfeleink végül felsültek és eloldalogtak. A mi táborunk ereje a rendezettségben és a kitartásban van.”

Ez a Jézus Krisztust megfeszítő római katonák öntelt hangja. Akik azt hiszik, mindenhatóak, mert a Krisztust megfeszítve látják a kereszten. Azt hiszik, hogy a hatalmuk mindenható. Nem látják a láthatatlant, hogy már akkor vereséget szenvedtek, amikor megfeszítették a zsidó Messiást. Ahogy Orbán is már vereséget szenvedett, amikor megfeszítette az emberek jótevőit, a krisztusi szellem követőit.

Amíg Krisztus a kereszten, legyőzték még az Isten Fiát is, mi állhat ellenük. Fenyegetőznek, hogy a türelmük véges, és leszámolnak majd mindenkivel. Ezt mondja Orbán magukról, akik dühösen nézik a Krisztus emberséges követőit: “jóérzésű emberek ők, persze hogy viszket a tenyerük a sunyi, nyegle és pökhendi vádaskodások láttán. De megvan a magunkhoz való eszünk, és sosem ragadnak el bennünket az indulataink. Akkor mutatjuk meg az erőnket, amikor erre szükség van, akkor pedig fegyelmezetten és egységben. Lépünk ismét, amikor szükség lesz rá”.

Lépnek ismét, és a viszkető tenyerük újra csattan majd a Krisztus arcán, aki azonosult az üldözöttekkel, a szenvedőkkel és a megalázottakkal. Azt tévesztik el a “vén csatalovak”, hogy az erő nem a test erejében van. A keresztre feszítést feltámadás követi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.