2017. április 25., kedd

ORBÁN-PUTYIN, A KÉT JÓ BARÁT - DEZINFORMÁCIÓ ÉS ADATOKKAL VALÓ VISSZAÉLÉS

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: OrianaF
2017.04.25.


Már az AFP francia hírügynökség is azzal foglalkozik, hogy miként építi Orbán Viktor az illiberális demokráciát álhírgyárán keresztül, amely ellenőrizetlenül közvetíti az orosz propagandaanyagokat a hazai médiafogyasztóknak. Olyannyira szoros a kapcsolat, hogy a Russia Today egyenesen a magyar miniszterelnököt idézi, amikor a démonizált filantróp, Soros György „migránsbizniszéről” ír. Közben a nemzeti konzultáció weboldalán egy olyan cég kódja futott, amely korábban az orosz titkosszolgálatokkal is kapcsolatban állt, ám az ezzel kapcsolatos kérdéseiket a nemzetbiztonsági bizottság ülésén az ellenzéki képviselők fel sem tehették.

Rólunk szólnak a hírek

Orbán propagandagépezete olyan erővel dübörög, hogy a világ egyik legmegbízhatóbb hírügynökségének számító AFP 'Fake news' another weapon in Orban's illiberal Hungary, azaz „Orbán illiberális Magyarországának újabb fegyverei az álhírek” címmel foglalta össze a kormányközeli sajtó körül zajló eseményeket.

Természetesen említést tesznek az Origo CEU-val kapcsolatos hamis vádjairól, és a hírportál közelmúltját is bemutatják, kezdve a Lázár János extravagáns külföldi útjáról beszámoló 2014-es cikkek után következő földindulással, folytatva a lap eladásával és a 2016-ban felállított, egyértelműen kormányközeli vezetéssel.

Ám nemcsak az Origóról, hanem a jobboldali médiabirodalom kiépítéséről is szó esik. Írnak a közmédiáról, amit az MTI lát el hírekkel, és arról is, hogy a nemzetközi médiafigyelő cégek kritizálták az MTVA-t a 2014-es választások előtti időszak és a 2016-os menekültválság eseményeinek elfogult bemutatása miatt.

Emellett a kormányközeli üzletemberekről is említést tesznek (Vajna, Mészáros). A cikkből a Mediaworks felvásárlása, a Népszabadság bezárása, a Figyelő tulajdonos- és hangnemváltása sem marad ki, ahogy az is szób
a kerül, hogy az állami reklámköltéstől megfosztott, független média egyre nehezebb helyzetbe kerül...

ITT OLVASHATÓ

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.