2017. április 5., szerda

ORBÁN VAGY CEU, EZ ITT A KÉRDÉS

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.04.05.


Vagy mondhatnám Hegylakós stílusban is: csak egy maradhat. Amíg Orbán van, addig nem lesz CEU, mert a Diktátor így működik. Jó lesz ezt felfogni.

A tegnapi tüntetés - főleg a vége, a Kossuthon - biztató volt, de sajnos kezd bejönni a rosszabbik forgatókönyv. Az, amit már oly sokszor láttunk, és mindig ugyanúgy kudarchoz vezetett. Minden tiszteletem az Ifjaké, akik a CEU-tüntetéseket szervezik. Nem az a probléma, hogy ne lenne klassz, amit csinálnak. A probléma az, hogy töredékét nem hozzák ki ebből a felhorgadó népharagból, mint megtehetnék. Ha a tegnapi tüntetést eleve a Kossuthra szervezik, minimum kétszer annyian lettek volna a demonstrálók, mint így, és a tegnap estét Orbán gumivá fosott naciban forgolódva töltötte volna.

Nagyjából 2 ezer ember ment át a Nádor utcai élőlánctól a Kossuthra, és még ez is elég volt ahhoz, hogy egy pillanatra felvillanjon a változás szikrája. Ha 20 ezer ember lett volna, ami egy későbbi kezdési időponttal - hogy a munkából jövők is odaérjenek -, és az eleve nagyobb vonzerővel bíró Kossuth téri helyszínnel simán összejön, akkor ott bizony tényleg ultimátumot kap a Rezsim. A tüntetők minősége kiváló, harcos, elszánt fiatalok, de a mennyiség kevés. És nem azért, mert egyébként ne lehetnének sokkal többen. Lehetnének, lesznek is, ha a szervezők odafigyelnek kicsit, és elkerülik a korábbi nagytüntetések hibáit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.