2017. április 29., szombat

ORBÁN VIKTOR ÖRDÖGI BIBLIÁJA

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Jász
2017.04.28.


Orbán Viktor gondolkodásmódjában mindig is nagyon fontos volt a képzelt, vagy valós ellenségekkel szembeni küzdelem. Eddigi kormányzása alatt szinte szünet nélkül kereste az ellenfeleket, akiket le lehet győzni, akikkel szemben erőt lehet felmutatni.

Arra, hogy miért is van szükség a folyamatos hadviseléshez, maga a kormányfő adta meg a választ egy évekkel ezelőtti fórumon. "Én azt tanultam meg a politikában, ha van erő, akkor van összefogás" - mondta Orbán.

Harcolt már a civilek, az EU, a migránsok, az RTL klub, a multik, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének ügyvivője, a kommunisták és most Soros György és a CEU ellen.

Azok, akik Habony Árpádnak tulajdonítják az állandósult háborús állapotokat, tévednek. Már közel 30 évvel ezelőtt, Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben összefoglalta a hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. A magyar miniszterelnök nem tesz mást, mint újra és újra felmondja a szinte szentírásként tisztelt tíz pontot:

1.) Az emberek agyát és figyelmét le kell foglalni másod- és harmadrangú problémákkal. Ennek érdekében figyelmüket el kell vonni a valós és súlyos szociális gondokról, mégpedig olyan hírekkel, amelyek társadalmi jelentősége kicsi ugyan, de érzelmileg erősen megérintik őket. 

2.) A nép úgy kell tekintsen politikai vezetőire, mint a nemzet megmentőire. Ennek érdekében (elsősorban a média segítségével) hamis riasztások és nemlétező fenyegetések tömkelegét kell rájuk zúdítani, amelyek miatt aggódni, később szorongani kezd. Ha a szorongás elérte a kritikus szintet, lépj közbe és oldd meg a problémákat. Hálásak lesznek.

3.) A nemzetnek mindig készen kell lennie arra, hogy valami rosszabb következik. Ennek sulykolása érdekében használd fel a "fehér" propagandát (vagyis nyíltan a kormány irányítása alatt álló médiumokat), a "szürkét" (azokat a sajtótermékeket, amelyek csak részben állnak kormánybefolyás alatt), s a "feketét" (amelyekről senki sem gondolná, hogy valójában a hatalom szolgálatában állnak).

Ezek karöltve azon kell munkálkodjanak, hogy egy olyan kormány képét vetítsék a lakosság szeme elé, amely minden erejével azon munkálkodik, hogy a jövő egét beárnyékoló sötét fellegek legalább egy részét elhessentsék a nemzet feje felől. A kemény, megszorító intézkedéseket fokozatosan kell bevezetni, mert így az emberek hozzászoknak a rosszhoz, sőt: örülnek, hogy még mindig nem a legrosszabb következett be...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.