2017. április 28., péntek

PAKS NEMCSAK KÉT-HÁROMSZOR 4000 MILLIÁRD FORINTBA KERÜL, HANEM MINDABBA, AMIT MOST MEGÉLÜNK

444.HU
Szerzők: Herczeg Márk és Czinkóczi Sándor
2017.04.28.


- A szerdai nemzetbiztonsági bizottsági ülésen felmerült a Magomed-ügy, és végre a Yandexet is napirendre vették.

- Ott volt a bizottság LMP-s tagja, Szél Bernadett LMP-frakcióvezető és -társelnök, aki az utóbbi időben az ellenzékben a legerősebben támadja a kormány politikáját, különösen annak Oroszországhoz való közeledését.

- Ezekről a nemzetbiztonsági ügyekről, Orbán Viktor hatalomtechnikájáról és a parlamenti munka legsötétebb pillanatairól beszélgettünk.

Mi derült ki pontosan a Magomed Daszajev nevű csecsen férfiról, és hogy lehet az, hogy amikor a kormányzati politikusok szinte mindenkiben ügynököt látnak, ezt a helyzetet nem úgy tűnik, mintha nagyon komolyan vették volna, vagy bármennyire is kezelték volna?

Belenéztünk a verem mélyébe, de nem látom az alját. Szerintem mindenki meglepődött a bizottságban, hogy mennyire sötét ügy, amibe hirtelen belekeveredtünk.

A fideszesek is?

Azt gondolom, hogy mindenki, aki az asztalnál ült, meglepődött. Ez azért is volt különös, mert alapvetően arra számítottam, hogy itt az önbíráskodás és a további önbíráskodás megelőzése kell, hogy a téma legyen. Ami engem arra sarkalt, hogy rendet vágjunk a sorokban, az az volt, hogy a hét végén fideszes politikusok magánügynek minősítették azt, hogy egy magyar állampolgárt kvázi kényszerítettek a bocsánatkérésre. Nem tudom, ha mondjuk csinálnánk egy pillanatfelvételt Magyarországról, az emberek hány százaléka gondolná azt, hogy egy ilyen helyzetben nem kérne bocsánatot. Csak sajtóinformációim vannak erről, de ez egy nagyon félelemkeltő helyzet lehetett annak, aki végigcsinálta, és a Fidesz megint megmutatta az igazi arcát azzal, hogy semmilyen együttérzés nem volt benne, hanem egyszerűen azt mondta, magánügy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.