2017. április 22., szombat

RABSZOLGA-E VAGY?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.04.22.


Bevallom, a blogon próbálok nem foglalkozni a különböző kormányzati kijelentésekkel, amiért most kivételt teszek, az egyrészt a megszólaló személye, másrészt az, hogy úgy látom, ismét sikerült szintet lépni, és nemes egyszerűséggel lerabszolgázni pár százezer határátkelő magyart.

Sok mindennek nevezték a magyar kormányt támogatók részéről az elmúlt években a határátkelőket, hazaárulótól kezdve kalandvágyóig terjed a skála (erről majd kicsit később), ám amit a minap a Miniszterelnökséget vezető miniszter elengedett egy interjúban, az azért új szint.

Mindenekelőtt lássuk, mit mondott Lázár János a Világgazdaságnak adott interjúban. Szó szerint idézem, miként vélekedik a magyar kormány második embere a külföldön élőkről, mert így az igazán szép.

„Nem a magyar kormány miatt hagyják el az országot, mert nem mi küldjük, hanem kint várják őket. Jó néhány nyugat-európai ország a kelet-közép-európai tagállamokból származó, alacsony bérért is munkába álló, keresztény, fehér fiatalokat keresi, azokat, akik szeretnek és tudnak is dolgozni.

Akik külföldön dolgoznak, óriási áldozatokat hoznak. Kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják.

Rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra, szórakozásra fordított pénzt, időt, ráadásul mindezt a családjuktól, barátaiktól távol, ismeretlen környezetben teszik.

Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.