2017. április 7., péntek

TOVÁBBI CSÓKOS SZERVEZETEK A SZERENCSEJÁTÉKOS FAZÉK KÖRÜL

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.04.07.

A Szerencsejáték Zrt. szponzorációs feladatokkal megbízott leányvállalatának az Átlátszó által kikért támogatási listáján számos fidesz-közeli szervezet is szerepel. A korábbiakban bemutattuk a kultúrához, illetve a sporthoz kapcsolódó, valamint a Lázár-testvérekhez, Deutsch Tamás testvéréhez és Németh Szilárdhoz köthető juttatásokat. Az utolsó részben a Rogán Antalhoz, Seszták Miklóshoz és L. Simon Lászlóhoz köthető szervezetekről, valamint a kormánypárthoz közeli szellemi műhelyekről lesz szó.

A Szerencsejáték Nonprofit Service Kft. intézi 2014 óta a Szerencsejáték Zrt. által kiosztott támogatásokat és szponzorációkat. Az Átlátszó kíváncsi volt arra, hogy ezekből mely szervezetek és cégek részesültek 2015-ben és 2016-ban, ezért közérdekű adatigényléssel kikértük a kft.-től a polgári jogi szerződések listáját.

A Lázár-fivérekhez, Deutsch Tamás testvéréhez, és Németh Szilárdhoz köthető támogatottak a Szerencsejáték Zrt. listáján

Fidesz-közeli kultúriparosok is kaptak támogatást a Szerencsejáték Zrt. nonprofit cégétől

A jótékonykodás mellett a haveroknak is bőven jut a szerencsejátékos támogatásokból


Az Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület az elmúlt évben 2 millió forinthoz jutott a Szerencsejáték leányvállalatától. Az egyesület képviselője Orbánné Galambos Ildikó, aki az önkormányzat jegyzői titkárságának bizottsági ügyintézőjeként dolgozik. A 444 cikkezett arról 2014-ben, hogy a City magazint kiadó szervezet az eltelt évek alatt mintegy 64 millió forint önkormányzati támogatást kapott. Az egyesület vezetője akkor úgy nyilatkozott, hogy a lapkiadást nem ebből, hanem magánadományokból oldották meg.

2015-re vonatkozóan Juhász Péter, az Együtt V. kerületi képviselője hozta nyilvánosságra, hogy az Összefogással a Belvárosért Polgári Egyesület 3,9 millió forintot kapott az önkormányzattól támogatásként. A City szerkesztőségének és a Fidesz belvárosi irodájának a címe ugyanaz, mindkettő a Cukor utca 5. alatt van, de a 444-nek Orbánné Galambos Ildikó azt állította, hogy ők külön helyrajzi számon lévő helyiségeket használnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.