2017. április 2., vasárnap

TRUMP MINDEN REKORDOT MEGDÖNT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017,04.02.

A Gallup legfrissebb felmérése szerint Trump megdöntött minden eddigi népszerűtlenségi rekordot. Az amerikai felnőtt népesség 38 százaléka fogadja el mindössze Trumpot, és 56 százalék elutasítja az eddig végzett munkáját, s számára elfogadhatatlan elnöknek tartja. Ez a Watergate-ügy szintje, pedig még nincs is Watergate.

Összehasonlításként: Ronald Reagan és Barack Obama egy év után ment le 50 százalék alá. Trump ezt elérte egy hét alatt, és azóta sem jött 50 százalék fölé. Trump még belül van a két hónapon, amely minden elnök esetében a “mézeshetek” időszaka. Trumpnak egyetlen perce nem volt, amit “mézesheteknek” lehetne nevezni, annak ellenére, hogy semmi olyan rendkívüli dolog nem történt ami ezt indokolná. Minden krízist kizárólag maga okozott.

Trump már megválasztott és be nem iktatott elnökként padlót fogott, amikor kiderült, hogy az oroszoknak zsarolásra alkalmas szexvideói vannak róla. Ehhez tudni kell, hogy Trump az evangéliumi keresztény szavazók 81 százalékának szavazataival lett elnök, akik a szexuális szabadosság elleni küzdelem jegyében választották meg, amit a melegjogokra korlátoznak.

Az utóbbi évtizedek legkevésbé elfogadott elnöke George W. Bush ebben az időszakában 53 százalékon állt, és nem is ment 40 százalék alá soha, míg a Katrina hurrikán ügyében nem intézkedett időben. A Trump által “katasztrofálisnak” nevezett Obama 61 százalékon állt az elnöksége 68. napján. Obama 40 százalékra egyszer esett az elnöksége 950. napján, de a 40 százalékos határ alá soha nem ment a nyolc év alatt. Trump nem is tud 40 százalék fölé emelkedni elnöksége első száz napjában sem.

Bill Clinton a harmadik hónapban is 52 százalékon állt, és a Monica Lewinski-ügy előtt nem is ment ez alá. Amikor Bill Clinton hamisan tanúskodott a Lewinski-ügyben, és legnagyobb volt az elutasítottsága, akkor is magasabban állt (39 százalékon), mint Trump az első héttől kezdve. George W. Bush mélypontja Trumphoz közelített, amikor az iraki vegyi fegyverek ügyében nem találtak bizonytékot, de amikor leköszönt az elnökségről 56 százalékon állt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.