2017. április 10., hétfő

TUDTAD? ANNYI PÉNZÜNK VAN, HOGY EGY SZLOVÉN KIKÖTŐRE IS JUT BELŐLE!

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Bagyinszki Dániel
2017.04.11.


Szlovén kikötő bővítésére ad pénzt a magyar kormány; további 244 millió forint a Valtonnak a Dagály őrzésére; benyújtották a civil szervezetekről szóló törvényjavaslatot




Ezekről ne maradj le!
60 milliárddal támogat egy szlovén kikötőt a kormány (Napi.hu)
Szokásos módszer, szokásos emberek – 244 millió a Valtonnak (Átlátszó)
Péntek délután benyújtották a civilekről szóló törvényjavaslatot (444)
Ha van 3 perced:
60 milliárddal támogat egy szlovén kikötőt a kormányA Szlovéniában található Koper városának kikötőjébe fektet a magyar kormány 200 millió eurót, azaz majdnem 60 milliárd forintot. Cserébe a a magyar vállalatoknak hosszú távú bérleti lehetőséget ígértek a kikötőben, illetve részvételt a vasúti fejlesztésben és a holdingban, ami a beruházás köré épül, mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A szlovén megfelelőjével folytatott tárgyaláson energetikai együttműködési szerződéseket is kötöttek. (Napi.hu)
Szokásos módszer, szokásos emberek – 244 millió a ValtonnakMajdnem negyedmilliárd forintot nyert az egy hónappal ezelőtti 1 milliárd mellé a Valton-Sec Kft. a vizes világbajnokság őrzésére. A márciusi hírben külön ki volt emelve a Dagály Úszóaréna és környéke is a védelemre, most azonban a “A DUNA ARÉNA teljes körű vagyonvédelmi és őrzés-védelmi feladatainak ellátás[ára]” további pénzeket nyert el a cég, természetes hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzésen. (Átlátszó)
Libanonban statisztikailag minden harmadik ember menekültA 4,4 milliós Libanonba az elmúlt évek során 1,5 millió menekült érkezett. Az iskolákban két műszakban oktatnak a kevés hely miatt, az olcsó munkaerő miatt nehezebb munkát találni és sok egyéb probléma is fennáll. Ami nincs meg, az a menekültellenes retorika. Tovább árnyalja a képet az, hogy a szíriaiak 2005-ig 30 évig tartották megszállva az országot. (Átlátszó)
Péntek délután benyújtották a civilekről szóló törvényjavaslatotBenyújtották a “a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” szóló jogszabályt a Parlamentnek péntek délután, amikor a legkevesebb embert érdekli a politika. A törvény szövege szerint azok a szervezetek, akik 7,2 millió forintnál több támogatást kapnak külföldről “külföldről támogatott szervezetté” kell nyilváníttatniuk magukat és ezt minden sajtótermékben, kiadványokban és szórólapon fel kell tüntetniük. (444)
8 pappal vannak jelen és 5-10 iskolát vennének szárnyaik aláA tekintélyes nevű Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus – Magyarországi Ortodox Exarchátus, röviden a görög ortodox egyház öt-tíz iskolának szeretne a fenntartója lenni. Az egyház bécsi központja elvileg Balog Zoltánnal kötött egyezséget arról, hogy több közfeladat végzése ellenében iskolákat kapnának, ám az emberminiszter egyelőre nem reagált. A két iskola ahova eddig bejelentkeztek nem volt elragadtatva a gondolattól. (Index)
 
Ha van még két perced:
1,2 milliárd forint megy az “Állítsuk meg Brüsszelt” kampányra, amivel a legjobban a kormányközeli médiumok járhatnak az online, offline és tévés reklámokat látva. (Vastagbőr)
Megvan a lista, hogy ki került a Puskás Ferenc Stadion nettó 150 milliárdos közbeszerzésébe alvállalkozóként, benne van többek között Mészáros Lőrinc CLH Kft-je és a West Hungária Bau is. (Napi.hu)
Másfél évvel a beígért átadás után kikerültek a gödöllői uszoda látványtervei. Az új átadási időpontot 2018-ra ígérték, de csúszásban vannak. (444)
Még 175 millió forint a vizes világbajnokságra. A rendkívüli sürgősségre hivatkozva meghívásos alapon kötöttek szerződést a víztisztító berendezésekre. (HírTV)
Az Európai Parlament a Volkswagen-csoport károsanyag-kibocsátási botránya után állított fel egy kivizsgálóbizottságot, amely alapján kiderült, hogy egy évtizede tudják: a tagállamok mérései és a valóság eltérnek egymástól. (Index)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.