2017. április 1., szombat

ÚJRAÍRATTA ORBÁN A NÉGYES METRÓ TÖRTÉNETÉT?

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Wirth
2017.03.31.


2014 áprilisában - a választások után rögtön - esett neki az Orbán-kormány a civilek elleni háború első felvonásának, amely az Ökotárs Alapítvány elleni rendőri akcióban csúcsosodott ki. 16 hónapon át nyomozott a rendőrség, kutakodott az ügyészség és a NAV, karaktergyilkolászott a királyi média - nagyjából a nagy semmire.

Közben a háttérben pedig futott egy másik vizsgálat: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal két év alatt 62 civil szervezetet vizsgált meg.

Bár a hadjáratot Lázár János indította el, a TASZ két év pereskedés után kiderítette, a Kehi vizsgálatokat maga Orbán Viktor rendelte el. Ő volt a "soron kívüli kormányzati ellenőrzésnek" a megrendelője, még csak nem is a hódmezővásárhelyi titán. A végrehajtója pedig a 2010. június 11-i hatállyal, Orbán által kinevezett Gaál Szabolcs Barna.

Az azóta bedarált Népszabadság 2010. június 2-án "Pokorni jegyzője vezetheti az elszámoltatásokat" című cikkében írt a kinevezés körülményeiről. Gaál vezette a Kehit 2014-ben, és vezeti azóta is.

Párhuzamos történetek - itt a Kehi, hol a Kehi


A némi nemzetközi feszültséget is okozó ügy arra bizonyosan jó volt, hogy a "nemzetellenes civilekekre, sorosbérencekre" politikai kampány építhessenek fel - azóta is pörög ezerrel, és biztosan kitart 2018-ig. Bárki bármit mond az NER rendszeréről a kampányban jövőre, az nyugatról finanszírozott, álcivil, judeoliberális vagy miegymás lesz... Az egyik kampánytémát kipipálhatják. A másik még alakul.

"Nyomoznak ezerrel" ugyanis a négyes metró beruházás vélt korrupciós ügyeiben, amelynek alapját a február óta nyilvános OLAF-jelentés adja. Mint azt korábbi írásunkban már jeleztük, a brüsszeli hatóság ténymegállapításainak 95 százaléka egy 2010-es Kehi jelentésre hivatkozik. Ezen megállapítások alapján nyomoz az ügyészség - Lázár János feljelentése nyomán.

Korábbi írásunk után több olyan információt is kapott szerkesztőségünk, amelyekből a 2010-et megelőző kormányzati vizsgálatokról tudtunk meg adatokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.