2017. május 8., hétfő

5 LÉPÉS, AHOGY ORBÁN KINYÍRJA A SAJTÓSZABADSÁGOT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.05.07.



1, A közmédia totális megszállása – kétségtelen, hogy minden kormány igyekezett saját akaratát érvényesíteni az elbaltázott magyar közszolgálati médiában, de olyan totális megszállásra még nem volt példa, amit a Fidesz hajtott végre az elmúlt években.

2, Médiumok felvásárlása – kell-e erről többet mondani, mint a körömszakadtáig cáfolt, majd néhány hónap után egyértelművé vált Mészáros Lőrinc féle médiafelvásárlás. Ma már a Fidesz sajtóbirodalma ott tart, hogy a vidéki nyomtatott napilapok kizárólag a Habony-művek diktálta cikkeket jelentethetik meg.

3, A reklámpiac befolyásolása – Magyarországon a legnagyobb hirdető az állam, amely adóforintok milliárdjait teríti szét teljesen feleslegesen. A Fidesz kizárólag saját médiáját tömi ki a mi pénzükkel – hisz a zugfirkászok lapjai a piacról képtelenek lennének megélni.

4, Reklámadó és társaik – a még életben lévő lapok, amelyek igyekeznek a valódi piacról megélni, olyan terheket kapnak a nyakukba jövőre a megemelt reklámadóval, hogy szinte biztos megtizedelődik a kormánytól független nyilvánosság. Ha ez nem lenne elég, időről időre felbukkannak tervek a piaci hirdetések korlátozására.

5, A hatalomnak nem tetsző médiumokat egyszerűen levegőnek nézik – a nem nyilatkozunk háború a G-nap után kezdődött, ma pedig totálissá vált. Már az Indexszel sem hajlandó szóba a korrupt hatalom, nehogy kínos kérdésekre kelljen válaszolni.

Így válik a magyar nyilvánosság a putyini alternatív tények és az orbáni lázálmok kontroll nélküli mocsarává – amiből nagyon nehéz lesz valaha is kilábalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.