2017. május 12., péntek

A FIDESZESEKEN KÍVÜL SZINTE SENKIT NEM ÉRDEKEL ORBÁNÉK NEMZETI KONZULTÁCIÓJA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Hajnal Éva
2017.05.12.


Nagy világsikertől hangos a média, már több, mint egy millióan küldték vissza Orbán Viktor – ezúttal minden eddiginél – felettébb primitívre sikeredett, álkérdésekkel és hazugságokkal megtűzdelt kormány propaganda műfajú konzultációs kérdőívét. Azt a politikai terméket, ami mellesleg közel egymilliárd forintba került és merészen elrugaszkodott a valóságtól, ám mindettől függetlenül országunk miniszterelnök üdvöskéje más országoknak is melegen ajánlotta. A propagandista ostobaságtól hemzsegő kormányzati remekmű online kitöltésével még a személyes adataink is bebocsátást nyertek a Kreml és Putyin ilyen-olyan adatbázisaiba. Hát mi ez, ha nem igazi világsiker?

Hiszen amihez kedves vezérünk és szakértő kormánya hozzányúl, abból hirtelen óriási siker kerekedik, amit meg kell osztani a nagyvilág vezetőivel és természetesen az oktalan és naiv magyar kisemberekkel is, mert a kormány az ő érdekeiket védi (nem ám a sajátját). Szóval itt vagyunk megint. Ünnepeljük meg miniszterelnökünk kivételes mindenhatóságát. Hiszen mindenkinek oka van az örömre és a boldogságra, ugyanis Orbán Viktornak és a személyét segítő, nagy levelező kedvvel megáldott több, mint egy millió fideszesnek (vagy annak a pár százezernek, akik megállás nélkül konzultációs íveket töltögettek) úgy tűnik mégis csak sikerül megállítani azt a minden hájjal megkent és megátalkodott Brüsszelt.

Már ha a kedves tétova szemlélődők beszopják az újabb és bravúros kormányzati sikert. Ha a kedves olvasók nem emlékeznének, akkor elevenítsük fel pár részletét eme Orbáni remekműnek. A konzultáció azzal a határozott állítással indít, hogy “Brüsszel veszélyes lépésre készül”, majd jönnek a kormány által Brüsszelnek tulajdonított ármánykodások a rezsicsökkentés eltörléséről a nemzetközi szervezetek által támogatott embercsempészeken át a Brüsszel által diktált adókig.”Lehet más és más a véleményünk, de amit ezzel a kérdőívvel csináltak, az egyszerűen hangulatkeltés Európa ellen” – mondta az egészről az Európai Néppártot, vagyis a Fidesz saját jobboldali pártcsaládját vezető Manfred Weber.

Arról persze nem szól a fáma, hogy valaki a kormányzati trollkodás tartalmát ellenőrizte-e, azaz egytől-egyig végigolvasta a visszaküldött válaszokat. Máskülönben honnan is lehetnének Vityáék olyan biztosak abban, hogy az irományokban őket éljenezték? Nem pedig egy jelentős részében éppen a Fideszt és annak Orbánját kívánták éppen a másvilágra?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.