2017. május 3., szerda

A HELYZET VÁLTOZATLAN - CSAK BŐVÜL, ÉS CSAK BŐVÜL TOVÁBB A MUTYILISTA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: prima.vera
2017.05.03.


A legfrissebb mutyilista hűen ábrázolja, hogy a helyzet mit sem változott korábbi helyzetképünk óta: a Fidesz-közeli berkek továbbra is megszámlálhatatlan pénzekhez jutnak legyen szó éppen szakmához nem értő feleségekről, közpénzből fizetett, de gyakorlatilag terméketlen kutatóintézetről, közpénz-milliárdokból nyaralóhellyé alakítandó gyermektáborról, vagy a kötvényüzletből meggazdagodó Fidesz-barát ügyvédről. Mindezt bármiféle ellenőrzés és felelősségre vonás nélkül.

A legfrissebb kutatások is azt bizonyítják, hogy mindennapos a korrupció Magyarországon.
Az EY kétévente kiadott EMEIA régiós (Európa, Közel-Kelet, India és Afrika) visszaélési felméréséből ugyanis az derült ki, hogy a magyar cégvezetők 78 százaléka tapasztalja, hogy a korrupció és a visszaélések mindennaposak az üzleti életben, arányuk öt százalékponttal emelkedett 2015-höz képest a vállalati szférában. Ezzel az értékkel Magyarország mintegy 18 százalékkal haladja meg a közép-kelet európai átlagot, ezzel bekerült az EMEIA régió korrupció által leginkább érintett országai közé.

Sorra jönnek ki a korrupció elképesztő méreteit igazoló kutatások, felmérések eredményei. A napvilágra került hírekből rendre el tudjuk készíteni az aktuális mutyilistákat. Azonban idegeskednünk nem szabad, hiszen Németh Szilárd arra is nagyon pontosan tudja a választ, mert meglehet, hogy mindent jól kezel a Fidesz, de mégis az európai korrupciós listák végén vagyunk, egyszerűen csak „azért, mert még mindig nagyon sok a kommunista az államigazgatásban, az egyetemeken még mindig ugyanazok tanítanak, akik 20-30 éve, és a bíróságok is részrehajlóak”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.