2017. május 25., csütörtök

A KIVÁLTSÁGOSOKÉ LESZ MAJD A FOGYASZTÓBARÁT LAKÁSHITEL? - MÉG EGY HÉT VAN A PÁLYÁZAT INDULÁSÁIG

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.05.25.


Jelenleg gyakorlatilag nincs a piacon olyan lakáshitel – állapította meg banki körképe alapján az Azénpénztem.hu –, amely már most egyértelműen elnyerhetné a Magyar Nemzeti Bank (MNB) fogyasztóbarát védjegyét. Sok pénzintézet pályázhat majd reklámértéke miatt erre a címre, de ez nem jelenti azt, hogy minden ügyfél kaphat ilyen kölcsönt.

Már közzétette az MNB a „minősített lakáshitel” cím feltételeit. A hitelintézetek egy hét múlva kérhetik termékeik minősítését. Jelenleg a többi bankhoz hasonlóan még nincs ilyen termékünk, mivel a minősítés elnyeréséhez meghatározott kritériumok között nemcsak árazási, hanem folyamatokkal kapcsolatos és hitelbírálati feltételek is szerepelnek – mondták el a Budapest Bank (BB) szakértői az Azénpénzem.hu kérdésére. A Sberbanknál is azt tudtuk meg, hogy jelenleg nem rendelkeznek olyan konstrukcióval, amely minden pontnak maradéktalanul megfelelne.

A K&H Bank szakértői állításuk szerint vizsgálják az MNB által nyilvánosságra hozott feltételeket, és dolgoznak a kezdeményezésnek megfelelő termékek kialakításán. Az Ersténél azt emelték ki, hogy már most is van olyan termék, amely jelentős mértékben megfelel a jegybanki elvárásoknak, de nem titkolták, hogy bizonyos nyomtatványokat, igazolásokat és folyamati lépéseket módosítani kell...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.