2017. május 7., vasárnap

A LEX ORBÁN-GYURCSÁNY SEMMIVEL NEM KÜLÖNB, MINT A LEX CEU

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.05.07.


A demokratikus oldal demokratikus érzékéről nem sok jót mond el, hogy senkinek nem tűnik fel a Momentum Orbán és Gyurcsány félreállításáról szóló népszavazási kérdésének abszurd és antidemokratikus jellege. A CEU-törvény ellenzői részben azért tiltakoznak joggal, mert a törvény a tanszabadságot sérti, másrészt azért, mert konkrétan a CEU-ra szabtak törvényt azért, hogy a CEU-t felszámolják.

A “testre szabott” vagy “személyre szabott” törvénykezés sérti a jogállamiság alapelveit, és kifejezetten olyan rendszerek sajátja, amelyek a törvénykezést furkósbotként használva a politikai ellenfeleik kivégzésére, saját embereik törvényellenes funkcióba állítására veszik igénybe. Aki személyre szabott törvényeket akar hozni, az nem demokrata. Cseppet sem.

Bennünket egy pillanatra sem lep meg az, hogy a Momentum a Fidesz kedves fegyverével, a személyre szabott törvénykezéssel nyitná meg hataloméhes és törtető elnöke előtt az utat, mert mi kezdettől fogva a leginkább antidemokratikus pártnak a Momentumot tartjuk, még a Fideszt is megelőzve, mert nem téveszt meg bennünket, hogy a Momentum nem tudott még kibontakozni, és nem tudta még megvalósítani mindazt, ami a zavaros fejeikben van.

De amit eddig mondtak, és bemutattak, az potenciálisan veszélyesebb, mint a Fidesz. Orbán legalább megőrzött valamit egykori liberális korszakából, de a Momentum ezt a stádiumot kihagyva, azonnal a “centrális erőteret” hirdeti. Legalább a látszat és legitimáció érdekében Orbán nem vonja kétsége, hogy minimum két egymással szembenálló poltikai erőnek lennie kell a demokcáciához. A Momentum programja ezt megszüntetné.

Azt, hogy a Momentum nemcsak ügyetlen, és nem tudják, mit beszélnek, mi sem bizonyítja jobban, mint az a személyre szabott népszavazási kezdeményezésük, amely már nyíltan és bevallottan Orbán és Gyurcsány félreállítására irányul. Azt írja az Index, hogy Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc személyére szabott kérdésekről van szó. A Momentum eszmerendszere kerek egészet alkot, minden mindennel összefügg. Ezek nem bénák, hanem fasiszták...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.