2017. május 17., szerda

A REZSIM BÉKÉS ELTÁVOLÍTÁSÁNAK FORGATÓKÖNYVE

TUAREG BLOG
Szerző: Tuareg
2017.05.17.


Van ilyen. És még egyszerű is. Ráadásul közben kiderül, ki az, aki rendszerváltást akar, és ki az, aki csak bársonyszékben üldögélni.

Magam nem tartozom azok közé, akik Orbán választások útján való eltávolításában hisznek. De ez MOST mindegy. Van olyan menetrend, amiben megtehető, kétségeim abban vannak, hogy hajlandóak-e a pártok föláldozni magánérdekeiket a haza megmentése érdekében. Vágjunk bele, aztán majd elvitatkozunk róla a neten. Naszóval. Orbánék rendszerét csak kétharmados parlamenti fölénnyel lehet lebontani. Hiába nyerne bárki a választáson, ha a kulcspozíciókban ott maradnak a csak kétharmados többséggel leváltható Főcsicskák. Polt, Matolcsy, médiafőnökök, alkotmánybírák, sorolhatnám bármeddig. Oly sok hatalmat birtokolnak együtt, hogy simán megfojtanak bármilyen politikai kezdeményezést. Tehát a CÉL: kétharmaddal nyerni, hogy maradéktalanul ki lehessen űzni a férgeket onnan, ahová berágták magukat.

Ha MINDEN, Orbánnal szemben álló politikai erő szavazóit összeadjuk, elvileg meglehet ilyen többség. Pláne azért, mert Orbánék választási törvénye szűk többséget is nagyarányú parlamenti mandátumtöbbletté formál. Ez tehát olyan fagyi, ami könnyen visszanyalhat. A kérdés tehát az, hogyan tudjuk egybeterelni az ÖSSZES politikai erő szavazóit úgy, hogy rezsimlebontó többséget képezzenek, de ne tudják kisiklatni az új vágányra álló országvonatot. Igen, egy ilyenhez a Jobbik szavazói is kellenek, de annak leszabályozásával, hogy maga a Jobbik nem kerülhet kormányra. Minthahogy egyik párt sem egyébként. A Rezsim lebontásához ugyanis nem kell kormány. Elég egy kétharmados parlamenti többség, és 50 nap, hogy néhány törvényt meghozzanak, a Rezsim kihelyezett kulcsfiguráit lecseréljék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.