2017. május 18., csütörtök

A SZANKCIÓK ALIGHA, VISZONT SZIGORÚ MONITORING LESZ - NEMZETKÖZI LAPSZEMLE

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Csernyánszky Judit
2017.05.18.


Aligha vezetik be Magyarország ellen a szankciókat, de a figyelmeztetés példátlan és elég kínos – így foglalható össze az Európa Parlament tegnapi szavazása nyomán, a Politico európai kiadásában megjelent cikke.

Az uniós véleménynyilvánítás azt mutatja, maguk az Európai Néppárt tagjai is rendkívül frusztráltak, hisz Orbán Viktor kormányának intézkedései – a kvóta-ellenesség, az Állítsuk meg Brüsszelt kampány, a civilek elleni törvénytervezet és a CEU-s törvény - miatt át kellett lépniük azt a kényes határt, amire a korábbi egységes szavazások során még nem akadt példa - tudósít a Politico.

Az amerikai San Francisco Gate (SF Kapuja) is beszámol a puritán tényekről az Euronews híradásából Viviane Redinget, az Európai Néppárt tagját, uniós biztost is idézve, aki így fogalmazott:
„Egyre több embernek lett elege. Mert ez nem csak egykét törvényszegést jelent, hanem azoknak az alapvető értékeknek a valóságos és szisztematikus megsértését jelentik, amelyek nemcsak az Európai Unió, de a mi közös pártunk, a Néppárt alapjait is megrengették.”...

Másik nyilatkozóként Deutsch Tamást idézték: A határozati javaslat a baloldali, de legfőképp a magyar baloldali pártok kezdeményezése a magyar választások befolyásolására. A mi véleményünk az, hogy a határozat hazugságon, a tények elferdítésén alapul – fogalmazott az Európai Néppárt Fideszes tagja. Megjegyezzük, az amerikai média azért vette át, mert a határozattervezet szerint a kormánynak egyezségre kellene jutnia az amerikai intézményekkel is annak érdekében, hogy a CEU Budapesten maradhasson. Az AP amerikai hírügynökség anyagát vette át a legtöbb médium, így a US News and World Report is, amely szerint könnyen megeshet, hogy megvonják hazánktól az uniós szavazati jogot. Egy liberális képviselő nyilatkozata pedig kitér a média – és a vallásszabadság korlátozására is, valamint a jogrendszer kormányzati ellenőrzés alá vételére, amelyek szintén nagy súllyal estek latba a Magyarország elleni szavazáskor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.