2017. május 13., szombat

ALACSONY A BÉRED? SEBAJ, MAJD A FIDESZ JÓL KINEVET!

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző:  PAP SZILÁRD ISTVÁN
2017.05.13.


A Fidesz megtalálta a megoldást az alacsony bérek problémájára, mégpedig a humor és irónia formájában. Hát ki ne tudna teli szájjal nevetni azon, hogy milyen alacsony a fizetése?

Szerdán Balog Zoltán emberi erőforrás-miniszer mentősökkel reggelizett Budapest egyik menő éttermében, ahol egy reggeli potom ötezer forintból meg is oldható. Úgy tűnik, a tárcavezető kedveli az ilyen alkalmakat, három és fél éve az ötcsillagos Hiltonban jópofizott negyven mélyszegénységben élő gyerekkel, hogyaszongya, ha keményen dolgoznak a gyerekek, majd saját pénzükből is eljárhatnak egy-egy lúdgégére a Hiltonba. A mentősökkel elköltött reggeli azonban bizonyította, lófaszra se mész akkor se, ha keményen dolgozol.

Merthogy Balog azért ment oda, hogy a luxusreggelivel együtt azt is letömje a mentősök torkán, hogy a beígért 60 százalékos fizetésemeléshez képest, amit már idén májusban meg kellett volna kapniuk, csak 10 százalékot kapnak, és azt is csak jövőtől. Mindezt a Mentők Napján. És a kaja mellé dumcsizás is jár, hát a miniszter poénkodott egy sort. „Először azt hittem, hogy a mentőszolgálat dolgozói minden reggel itt reggeliznek, de most kiderült, hogy ez egyszeri alkalom” – mondta, majd hozzátette, jó hogy háttal áll a mentősöknek, mert így legalább a szövegelése alatt is tudnak enni. Köztudomású ugyanis, hogy a pórnép tagjai bizony ösztönlények, nehezen türtőztetnék magukat, amíg kiérdemesült és bölcs vezetőjük magvas gondolatokat oszt meg.

Vagyis hát azt, hogy tisztességes bér, az nuku...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.