2017. május 10., szerda

AZ FBI IGAZGATÓJÁNAK KIRÚGÁSA

KLUBRÁDIÓ 92,9 MHz
Szerző: Klubrádió/Kárpáti János
2017.05.10.


A nemzetközi média minden mást háttérbe szorító, vezető híre ezekben az órákban az, hogy Donald Trump amerikai elnök váratlanul elbocsátotta James Comey-t, a Központi Nyomozó Iroda, az FBI igazgatóját - éppen annak a nyomozásnak a kellős közepén, amelyben az FBI azt vizsgálja, volt-e kapcsolat Trump elnökválasztási kampánya és a választási folyamat állítólagos orosz befolyásolása között.

A New York Times szerkesztőségi kommentárban hangsúlyozza: az amerikai nép – nem kevésbé az amerikai demokrácia hitelessége – azt igényli, hogy alaposan, pártatlanul vizsgálják ki, milyen mértékben avatkozott be Oroszország a 2016-os elnökválasztási kampányba Donald Trump érdekében, és hogy Trump kampánycsapatának magas rangú tagjai összejátszottak-e az oroszokkal. James Comey leváltása súlyos kételyeket támaszt azzal kapcsolatban, hogy életképesnek bizonyulhat-e bármilyen további vizsgálat ebben a tekintetben – vélekedik a liberális szemléletű New York-i világlap. A szerkesztőségi kommentár szerint ez az ügy az amerikai történelem egyik legnagyobb politikai botrányának bizonyulhat. „Mr. Comey-t azért bocsátották el, mert olyan, aktív vizsgálatot irányított, amely az elnök megbuktatásához vezethet” – állítja a New York Times.

A témához kapcsolódik, hogy a Russia Today című angol nyelvű orosz állami hírportál és televízió interjút készített egy Ray McGovern nevű volt CIA-alkalmazottal, aki szerint alig szól bármi az orosz beavatkozás mellett. Ezzel az állítással inkább két dolgot lehet elérni: az egyik, hogy meg lehet magyarázni, miért veszített Hillary Clinton – az oroszok miatt. Bizonyíték nincs, de nyilván az oroszok miatt. Másodszor: támadást lehet intézni Trump Oroszország felé való nyitása ellen – érvel az ex-CIA-s az angol nyelvű orosz állami médiában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.