2017. május 29., hétfő

AZ FKF TELEPHELYÉT FEKETÉN FOGLALKOZTATOTT ŐRÖKKEL VÉDIK, MÉGSEM LÉP EGYETLEN ILLETÉKES SEM

444.HU
Szerző:
2017.05.28.


Tavaly tavasszal a pusztazámori szeméttelepre indult egy vagyonőr dolgozni, és kellemetlen meglepetés érte: nem engedték be, mert előző éjjel eltűnt a telepről valami. A 2008 óta ott dolgozó őr hiába szabadkozott, hogy ott sem volt, nem foglalkoztak vele. Segítőjével tért vissza reményeik szerint tisztázni a helyzetet, ám nem jutottak sokra.

A cég- és jogügyekhez értő segítőnek rögtön feltűnt, hogy valami nagyon nincs rendben: nem tudtak senkivel beszélni, csak egy „megbízottal”, akiről az se derült ki, hogy milyen cég megbízásából és milyen szerepben van jelen, a felmondásról pedig semmilyen papírt nem kaptak, csak szóltak, hogy nem kell menni többet.

Nem akarták feladni, elkezdték hát a céget keresni. Kiderült azonban, hogy a foglalkoztató Phaeton Kft. ügyvezetője elérhetetlen, minden jel arra utalt, hogy ez egy kamu cég. Mindenestre a szorgos utánajárásnak köszönhetően jött egy írásos felmondás postán – tértivevény bizonyítja, hogy visszadátumozva, szabálytalanul.

Nem volt mit tenni, beperelték a céget, és nyertek is a bíróságon, ahol a cég képviselője meg sem jelent. Hiába mondta azonban ki a bíróság, hogy a felmondás törvénytelen, és vissza kell helyezni állásba a vagyonőrt, addigra a céget már megpróbálták eltemetni – több-kevesebb sikerrel.

Az ítélet már csak azért is érdekes, mert kimondta, hogy a Phaeton nem csak a bejelentett bért fizette meg a vagyonőrnek, hanem „egyéb jövedelemként” zsebbe is fizetett, azaz feketén. Az elmaradt bért, a sérelemdíjat és az államnak járó perköltséget azonban hiába keresik a cégen, az nem fizet - mondjuk mivel semmije sincs, nincs is miből. És hiába ítélte meg azt is a bíróság, hogy a vagyonőrt vissza kell helyezni az állásába a törvénytelen felmondás miatt, ennek sem tesznek eleget.

Összeszedtük, hogy a 8 éven keresztül ugyanott dolgozó vagyonőr hány cég alkalmazásában volt, ha párhuzamos szakaszok is vannak, akkor egyszerre több céghez is beléptették:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.