2017. május 13., szombat

AZ ÖRÖK ÁRULÓ

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.05.13.


Nincs jó véleményem erről az egoizmusra, az egyénre épülő európai struktúráról, erről a balliberális modellről, mert szennyezi a levegőt, és tönkretesz mindent, nem csak ebben a kérdésben” – mondta el Boross Péter.

Boross Péter olyan, mint egy gonosz, kellemetlen, utálatos, idős rokon, aki időnként megjelenik, nagy komolysággal, elképesztő hülyeségeket beszél, összehord mindenféle hazugságot a saját ifjúkoráról, majd amikor végre nagy nehezen távozik, alaposan át kell szellőztetni utána az egész lakást. Vannak emberek, akik örökké magukkal hordozzák az áporodottságot.

Boross Péterbe annyi erkölcsi érzék szorult, mint Andrej Januarjevics Visinszkijbe, a Szovjetunió egykori főügyészébe. Ennek ellenére mégis állandóan azzal próbálkozik, hogy magát mint megkérőjelezhetetlen erkölcsi etalont állítsa be, legfőképpen saját maga megnyugtatása érdekében.

Az egykori belügyminiszter mintegy 89 éve szennyezi jelenlétével Földünk ökoszisztémáját. Ez idő alatt minden rendszert kiszolgált, majd könnyedén elárult. Ha a Teremtő megajándékozza még néhány kártékony esztendővel, arról is be fog számolni valahol, miként árulta el Orbán Viktor a magyar nemzetet. Dávid Ibolya és Herényi Károly részletesen be tudna számolni arról, milyen szilárd erkölcsi tartással rendelkezik ez a velejéig gonosz őszapó.

„– Papa, már csak maga hiányzott, hogy uszítson itt nekem! Álljon csak odébb, de gyorsan! Aztán majd siránkozik, ha magát is jól pofán verem! – jegyezte meg ordítva Ljubomir Stanisic az apósának, amikor szegény Stanisic véletlenül rajtakapta feleségét az ágyban Durutović tanár úrral, amint éppen egyesülni készültek a boldogságban. A felszarvazott férj végül jogos elégtételt vett. Mind Durutović tanár urat, mind a saját feleségét, de még a veszettül óbégató apósát is kegyetlenül helybenhagyta. Így állt végül helyre nyolc napon túl az Univerzum rendje.” (Slebić Durutović – Váratlan találkozások)

Boross önkéntes az 1956-os forradalomban a Budapesti Forradalmi Bizottság és az értelmiség forradalmi tanácsának tagja volt, pár évre rá pedig már a Dél-pesti Vendéglátóipari Vállalat igazgatója. Mondhatnánk, hogy forradalmi tevékenysége miatt mellőzték és emiatt rengeteg szenvedésben, megaláztatásban volt része, de minek. Ez az időszak nem tartott túlságosan sokáig. A tények amúgy is egész mást mutatnak, az ügynöklistákat pedig az ő belügyminisztersége alatt sem hozták nyilvánosságra. 1959-ig rendőri felügyelet alatt állt, majd hirtelen töretlenül felfelé kezdett ívelni a karrierje. Nem lenne ezzel semmi gond, ha a rendszerváltás után szerényen eléldegélt volna, mint a Magyar Szocialista Munkáspárt egykori, megbecsült tagja.

Ő azonban nem bírt intrika nélkül élni, sőt még manapság is maradt ehhez elegendő energiája...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.