2017. május 11., csütörtök

AZ OROSZ KÉMFŐNÖK MÁR A FEHÉR HÁZBAN TALÁLKOZOTT TRUMPPAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.05.10.


...Az mindenesetre biztos, hogy Comey-t azért rúgták ki, hogy Trump véget vethessen az orosz kapcsolatok és befolyás miatt indult nyomozásnak, miután hemzsegtek az orosz kémek Trump körül, akiket éppen az a Kislyak épített be Trump köré, akit most Trump maga is fogadott a Fehér Házban Lavrov kíséretében. Comey néhány nappl korábban további forrásokat kért, pénzt és embert a nyomozáshoz.

Trump a leendő FBI-igazgatók között említette Rudy Giuliani-t és Chris Christie-t. Az biztos, hogy mindkettő azonnal lezárná ezt a nyomozást. Giuliani pedig azután kezdene nyomozni, hogy kik szivárogtatták ki az orosz kapcsolatokat és buktatták le a Trump körüli orosz kémeket, mint Flynn, Page és Manafort. Tisztázatlan még Jeff Sessions szerepe is, aki szintén találkozott az orosz kémfőnökkel, amit a szenátusi meghallgatásán letagadott.

Az amerikai alkotmányos rend, a szabadság és az igazságszolgáltatás függetlensége elleni legnagyobb támadás zajlik, amelynek következményei kiszámíthatatlanok. Az biztos, hogy Trump Amerikában nem tud egy ilyen ügyet eltussolni még akkor sem, ha kinevezi a saját emberét az FBI élére. Ez óriási botrány lenne, és akkor kipakolnak mindent a sajtóban.

Többen emlékeztetnek rá, hogy Nixon elnök ugyanilyen lépésekkel próbálta megszüntetni az ellene indult vizsgálatokat, de sikertelenül. Rossz előjel, hogy Trump fogadta Nixon korábbi külügyminiszterét, Henry Kissingert is, aki nem emiatt akart találkozni vele. A demokraták független speciális ügyész kinevezését követelik. A legjobb hollywood-i forgatókönyvek sem tudnának ilyet produkálni, ami most élőben Amerikában zajlik. Csak a tét nagyobb, a happy end még távol.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.