2017. május 10., szerda

BAYER NEM HÜLYE, CSAK GAZEMBER

VÁSÁRHELYI MÁRIA BLOGJA
Szerző: Vásárhelyi Mária
2017.05.09.


Őszintén érdekelne, hogy miről akarnak bayerral egy fehér terítős asztalnál beszélgetni azok a civilek, akiket a saját taknyukon és a vérükön szeretne kiráncigálni a Parlamentből.

Arról, hogy nem szép dolog így beszélni? Arról, hogy milyen mélyre züllött a közbeszéd Magyarországon. Esetleg meg akarják győzni, hogy nem is olyan rossz emberek ők és nem is akarnak olyan rosszat az országnak? Arról, hogy mi a demokrácia?

Talán arról, hogy együtt alakítsanak ki bizonyos normákat a közbeszédben, amelyeket mindenkinek be kell tartani? Én ezt abszurdnak tartom!! Hiszen bayer nem hülye, csak gazember és pontosan tudja, hogy mit csinál.

És nem azért csinálja, mert nem tudja, hogy mit csinál, hanem azért, mert ezért fizetik. És ezért kap elképesztő nyilvánosságot a kormánypárti média minden fórumán. Mert ő kimondhatja azt, amit Orbán csak gondol, de nem mondhat ki, ha azt akarja, hogy egy asztalhoz üljön vele bárki még Európában.

Van egy fogalom a francia politikai életben a "cordon sanitaire". Ez azt jelenti, hogy vannak civilizációs normák, amelyek mindenki számára kötelezőek, és aki ezeket nem tartja be, azt a demokraták nem tekintik tárgyalóképesnek, azzal nem ülnek le egy asztalhoz. És mivel ez működik Franciaországban, ezért sikerült ismét megakadályozniuk a szélsőjobboldal hatalomra jutását. 

És mivel nálunk nem működik, azért van hatalmon a szélsőjobboldal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.