2017. május 17., szerda

BOJKOTT

SZÉKELY SZABOLCS (TARSKI) BLOGJA
Szerző: Tarski
2017.05.17.


"Aki szörnyekkel küzd, vigyázzon, nehogy belőle is szörny váljék. S ha hosszan tekintsz egyörvénybe, az örvény visszatekint rád.” (Friedrich Nietzsche: Túl az erkölcs világán). 

Még az óvodában tanultam meg és gyakoroltam a sértődésnek azt a formáját, hogy nem szólok a másik gyerekhez, hadd szenvedjen szegény pára, hogy nem kommunikálhat velem. Míg gyönyörrel töltött el az, ahogyan a másik szenved, vagy éppen örül ennek a húzásomnak, nem vettem észre azt sem, hogy én magam is legalább annyira kárvallottja voltam ennek a döntésemnek, mint a másik, és innentől kezdve lehetett arról gondolkodni, hogy ki lett végül is ennek az egésznek a legnagyobb vesztese. Nos, ilyen óvodáskorú húzásnak tekinthető az MSZP-nek azon döntése, hogy nem hajlandó egyetlen Fideszes médiának sem interjút adni, mert korábban az Echo tévé munkatársai erőszakosan viselkedtek a párt miniszterelnök-jelöltjével szemben. Sőt, amint azt Nyakó István szóvivő ismertette, aki ezt a szabályt megsérti, vagy a párt politikai irányvonalától eltérőt mond, azt kirúgják a pártból, de legalábbis súlyos büntetésben részesítik. Már csak a kerékbetörés, a karóba húzás, a nyaktiló, és egyéb más kínzóeszköz alkalmazása hiányzik innen, és máris a középkorban érezhetjük magunkat. De a gondolkodásmódjukat tekintve mindenképpen sikerült önmagukat a középkorba visszatáncoltatni.

Komolyan nem tudom azt, hogy mi ezzel a céljuk. Talán az, hogy a Fideszes médiának nem adnak olyan információt, ami a párttól származik. Rossz ötlet, mert egyrészt ennek a médiának vannak olyan információi, amelyeket bármikor felhasználhatnak az MSZP ellen, mert a rendszerváltozás óta oly sok gyűlt össze belőle, hogy nyugodtan csemegézhetnek belőle. Elég felidézni azokat a korrupciós ügyeket, amelyek körbelengték a pártot, és máris telerakták olyan hírekkel az újságokat, amit az olvasók zabálni fognak. Továbbmenve: elég lesz tudósítani azokról a 4-es metró korrupciós ügyéről szóló bírósági eljárásokról, amelyek csak ezután fognak következni, de a friss információ erejével hatnak.

Másodszor azért rossz ötlet az interjú adásának megtagadása, mert éppen a „demokratikus” MSZP állít ki magáról olyan bizonyítványt, amely szerint korlátozható az egyének vélemény nyilvánítási szabadsága, hiszen a politikusainak megtiltották annak gyakorlását, igaz, csak a Fideszes média irányába. De milyen alapjog az, amelyet csak egy bizonyos média felé lehet gyakorolni, más felé azonban nem. Ezzel a húzásukkal éppen azt bizonyították be, hogy a pártban megvan az a késztetés, hogy alkalomadtán egy hajánál fogva előrángatott okra hivatkozva a Lisszaboni Szerződésben leírt és a tagállamok által kötelező alapjogokat csorbíthatja. Ilyen váddal eddig éppen az MSZP illette a Fideszt, holott pontosan most mutatott rá arra, hogy ettől még az MSZP sem mentes. A vélemény nyilvánítás szabadságának korlátozása olyan öngól a párt részéről, amit nagyon nehéz lesz megmagyarázni a választóknak és nehéz lesz megmagyarázni bárkinek, aki minimálisan is tájékozott a politikában...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.