2017. május 17., szerda

CEGLÉDI GYURCSÁNY-GYALÁZÓ CIKKÉRŐL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.05.16.



Ceglédi Zoltán a 168 Órában írt “A blöffkirály paprikajancsi” címmel sunyi Gyurcsány-gyalázó cikket, amely az utolsó bekezdésben tesz olyan látszatot, mintha nem Gyurcsányról, hanem Donald Trumpról szólna. Ezért nevezi bátran Gyurcsányt blöffkirály paprikajancsinak, mert ha valaki beazonosítaná a valódi személyt, csak rámutat Trumpra, nem Gyurcsányról van szó.

Nagyon ócska trükk, az egész cikk eljárása és hangvétele is méltatlan a 168 Órához. Annál alpáribb dolgot még nem láttunk, amikor valaki Trump mögé bújva meri ordenáré stílusban, hangnemben pocskondiázni a valódi célpontot, aki történetesen Trumppal nem említhető egy lapon. Az összekötő kapocs, mellyel Trumppal húz párhuzamot, vele azonosítja Gyurcsányt, hogy Gyurcsány is megvádolta – egyelőre – bizonyíték nélkül Orbánt, ahogy Trump Obamát.

Csakhogy Gyurcsány vádjáról még nem derült ki, hogy hazugság, míg Trump ámokfutásáról ez egyértelműen bebizonyosodott. Lehet Gyurcsányt bírálni azért, mert úgy jelentett be egy zsarolásról szóló vádat, hogy semmivel nem bizonyította, ahogy ezt mi is megtettük. De ez a vád még igaz is lehet. Viszont ennek alapján Gyurcsányt ebben a mocskos stílusban leírni, morálisan kivégezni, ahogy ezt Ceglédi teszi, aljasság.

Ha ezt gondolja Gyurcsányról, akkor álljon ki férfiasan, mondja el, hogy szerinte Gyurcsány paprikajancsi, egy bohóc, akinek célja az, hogy beszéljenek, írjanak róla, a magamutogatás iránti vágya mindig is felülírt minden (valaha talán létező) racionális szempontot, és ennél még sokkal durvább dolgokat. De úgy beolvasni valakinek, és úgy lehordani a sárga földig, mintha nem róla beszélnénk, gyáva és jellemtelen dolog, igazi genyóság.

Persze, hiába írja oda Ceglédi a végén, mintha Trumpról beszélt volna ilyen nagy bátran, a szövegéből kiderül, hogy nem róla írt. Például azt írja, hogy “És tényleg azt hiszed, hogy nem tudja mindenki, hogy a vagyonod sem a vállalkozói ügyesség eredménye, hanem csupán „családban maradt”?. Ez tipikus Gyurcsány elleni vád, Trumpnál semmi nem maradt a “családban”. Ráadásul ez nem is igaz, Gyurcsány családja húsz éve sikeresen működtet egy vállalatot...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.