2017. május 31., szerda

EGÉSZ ÉLETETEKET ORBÁN ALATT ÉLITEK LE, AZ UNIÓN KÍVÜL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.05.30.


Egy ember életében sem véletlenül vannak megpróbáltatások. Egy nemzet életében sem. Minden katasztrófa egy lehetőség. Lehetőség a tanulásra, a megváltozásra. Amíg az ember nem hajlandó szembenézni azzal, hogy miben kell megváltoznia, addig esélye sincs arra, hogy megszabaduljon a bajtól. A helyzete csak rosszabb lesz. Ugyanígy egy nemzet.

A 2018-as választásokra való készülődés, különféle elméletek, hazugságok, számítgatások, nem arról tanúskodnak, hogy ez az ország bármit is megértett volna a jelenlegi helyzetet kiváltó okokból, és bármiben is meg akarna változni. Ellenkezőleg, a 2018-as választásokra való készülődés, és a győzelemről, a győzelem lehetséges módjáról szóló találgatások arra utalnak, hogy ez az ország semmit nem tanult, és nem hajlandó megváltozni.

Vannak a világban törvényszerűségek. Ezeket fizikusok, kémikusok, matematikusok már megállapították. Ezeket nem lehet büntetlenül átlépni. Senki nem tud repülni, mert van az a fránya gravitáció. Próbáljon meg valaki leugrani a tetőről, és szállni. Leesik és meghal. De ugyanígy vannak szellemi törvények, társadalmi törvények amelyeket nem lehet áthágni. Magyar ember viszont nem vesz erről tudomást. Ő áthágja, ő keresi a kiskaput, ő soha nem az egyenes úton jár, hanem a csavaros eszével mindig van egy jobb ötlete, aztán megszívja.

De amikor megszívja, akkor sem látja be utólag, hogy hol hágta át a törvényszerűséget, az alapelveket hol tagadta meg, hol próbált megint túljárni mindenki eszén. Arra készül, hogy újra kitalálja, hogyan fog majd nem az egyenes úton járni, nem szabályszerűen küzdeni, az elveket és a törvényszerűségeket semmibe venni. Aztán csodálkozik, hogy újra meg újra pórul jár, a területe csökken, népessége fogy, emberi jogait elveszik, az emberi méltóságát lábbal tapossák, elszegényedik, és kikerül a civilizáció népei közül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.