2017. május 21., vasárnap

EGY SZOBA, KÉT GYEREK, NÉGYÁGÚ VILLA

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Tóth Ilona
2017.05.21.



Az oroszok már a spájzban vannak. Megint. Sok mindent nem találnak, azt már elrabolta a családoktól az Orbán-kormány. Erről lapít felsőbb megrendelésre a KSH, de szerencsére más nem tojik be, nem kendőzi el a valóságot. A Policy Agenda friss becslése szerint 2016-ban a magyar háztartások 36 százaléka a létminimumnál alacsonyabb jövedelemből él. Akkor mi a fenét akarnak a spájzban az új szövetségesek?

Ott már nem sok tennivaló van, ezért szeretett kormányunk bebújt már az ágyunkba is. Egyelőre azt mondja meg, mennyi gyereket kell összehozni a pároknak, hogy az Orbán team elégedett legyen. Arról még nem beszélt Lázár János (Úr), hogyan, mikor, kivel ideális gyereket gyártani. Mint a facsavart. Sebaj, nincs messze az az idő, amikor majd két nap alatt erről is törvény születik. Arról beszélt, hogy 2030-ra a mostani 93 ezres létszámhoz képest 30 ezer fővel (így, fővel) szeretnék növelni – mármint a kormány – a születendő gyerekek számát. Minden családba minimum két gyerek ajánlatos. A miniszter azt is mondta, megvannak a tartalékok arra, hogy támogassák a családokat.

Tényleg? És eddig, és most? Hol van a pénz? Megmondom. Csak néhányat, mert hosszú a sor.

Elúszott a vizes vb előkészítésén.

Lenyelték Schmidt Máriáék az ötvenhatos megemlékezések országos gyönyörű projektjében. Mi aztán sokat kaptunk belőle – pénzt is, élményt, mindent, mi szemnek, szájnak ingere.

Kell a hatszázhatvanhatodik stadion is, különös tekintettel a felcsúti Szancsó Panza fenntartására, a 65 milliárdos Puskás Stadionra.

Matolcsy esztelen villa- és műkincs vásárlásába mi is beszálltunk.

Orbán Várba cuccolására.

A befuccsolt ócsai lakóparkra.

Egyházra, papokra.

Farkas Flóriánra, Vajnára, Mészárosra, Garancsira…, vőre, lányra, rokonokra, barátokra, csókosokra – luxusra.

…és az emberekre?

Semmi nem számít, bár, 2000-hez képest megváltoztatta a fontossági sorrendet Viktor atya. Nagyon. Valahogy így:

Csak én.
Én.
Én, esetleg Te.
Ő nem.
Mi.
Ti nem.
Ők nem.

Választhat mindenki kategóriát.

Hogy is szólt az az elhíresült mondata akkoriban? “Mindenkinek lehessen három gyereke, három szobája, négy kereke”.

Ma ez így szólna: mindenkinek lehessen egy szobája, két gyereke, négyágú villája. Mert, mondta 2001-ben: “Vannak olyan családok, ahol megszületnek a gyerekek függetlenül attól, hogy van-e a szülőknek munkája, hogy el tudják-e tartani őket. Az ilyen családokat, ahol nem tudják a gyerekeket tisztességesen felnevelni, nem abban kell támogatni, hogy újabb gyerekeket vállaljanak, hanem, hogy a szülőknek legyen munkája.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.