2017. május 21., vasárnap

EGYELŐRE KACZYNSKI IS KÖTI AZ EBET A KARÓHOZ MIGRÁNSÜGYBEN - SZELESTEY LAJOS NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLÉJE

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Szelestey
2017.05.21.


Lengyelország továbbra sem akar hallani a menedékkérők átvételéről, az osztrák zöldek leendő vezetője viszont azt mondja, hogy két éve be kellett fogadni a több mint egymillió, rettenetes helyzetben lévő földönfutó embertt. Soros a despoták választott ellenfele - jelentette ki az üzletember szóvivője.




New York Times/Reuters

Lengyelország erős embere ismét bírálta az unió kvótatervét, és a német kancellárt okolta a migrációs gondokért. Kaczynski azt mondta, hogy nem a lengyelek nyitották meg a földrészt a menekültek előtt, a következményekért Merkelnek és Németországnak kell tartania a hátát. Előzőleg a PiS elnöke arról beszélt, hogy a bevándorlók betegségeket és élősködőket hurcolhatnak be. Az unió a jövő hónapban dönt arról, indítson-e jogi eljárást azon államok ellen, amelyek – mint Magyarország és Lengyelország – nem hajlandók menedékkérőket befogadni és ily módon valamelyest tehermentesíteni a görögöket és az olaszokat. Varsó legutoljára három napja utasította el, hogy engedjen az EU nyomásának az áttelepítések ügyében.

Neue Kronen Zeitung

Az osztrák zöldek leendő vezetője hibának tartja, ahogyan Ausztria kezdeményezésére annak idején lezárták a Balkánt a menekültek előtt. Lunacek, aki az októberi választások előtt veszi át a párt irányítását, de addig megtartja EP-mandátumát, azt kifogásolja, hogy Kurz külügyminiszter, aki időközben a Néppárt első embere lett, csakis a közvetlenül érintett államokkal beszélte meg a határsorompók leeresztését, a németeket, a görögöket és a Bizottságot nem vonta be a tervbe. Márpedig tévedés a külön út. És nem elég azt mondani, hogy ide ne jöjjenek a migránsok, gondoskodni kell arról is, hogy jobban ellássák őket ott, ahol vannak. A külső határokat pedig összehangoltan kell védeni. A környezetvédő politikus egyetért azzal, hogy Merkel csaknem két éve megnyitotta a határokat a háború és a bombák elől menekülő emberek előtt, és az is helyes, hogy az osztrákok segítettek az érkezőknek. Lunacek egyébként középbalra igyekszik vinni a zöldeket, mert az összes többi párt jobbra sodródik. Fontos célnak nevezte, hogy megakadályozza a neonáci Szabadságpárt bekerülését a kormányba...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.