2017. május 27., szombat

EGYIK SEM KÜLÖNB, MINT FARKAS FLÓRIÁN. EGY CENTIVEL SEM

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.05.27.


Némileg nyugodtabban szorul ökölbe a kezem arra a remek hírre, hogy Farkas Flórián díszcigány (innen üzenem Lázár János főcinikusnak: rohadtul nem az a bajom az agyondédelgetett kedvencükkel, hogy cigány, hanem az, hogy tolvaj) besündörgött valahol a kertek alatt az Migráns egybe és tolta a pofátlan szöveget. Egyenesen bele a hülyének nézett, megvetett, meglopott kisember arcába.

Azt mesélte ez az ország szégyene, hogy baromira együttműködik ő a Fidesszel és a választások ideje alatt még ennél is jobban együtt fog működni.

Amúgy el is hiszem. Összeillenek ezek minden szempontból. Rogán az ingatlanüzleteivel és a letelepedési kötvény bizniszével, Szijjártó az apuciéktól kölcsönkapott soktíz milliókból vásárolt villáival, Lázár a gyerekei nevére íratott szőlőkkel, luxusvityillókkal, Matolcsy a közpénzből foglalkoztatott szeretőjével, Polt elsikálóművész a Matolcsy keze alá tolt feleséggel és lánygyerekkel, Pintér az ezer évre titkosított olajügyeivel, a Mészáros família a százmilliárdos gazdagodásával és a minden gyerek nevén futó mindenféle vállalkozásaival, Orbán apuci és Orbán tesók az állami megbízásokból zsírosodó családi kasszával, Vajna a tönkretett vállalkozók nyomorából kihajtott kaszinó-milliárdokkal és az Amerikába cuccolt, felbrillezett asszonykájával, Orbán Ráhel a saját lábával, a saját férje lábával és az ő közös ügyködéseikkel, Habony Árpád az ismeretlen milliárdos, nevenincs tanácsadó és propagandafélisten.

De lehet folytatni a barackmagból üzletet remélő L. Simon Lászlóval, az erkölcsösség máza mögé bújó, a gyűlölettől kettőig sem látó, szerepzavaros Kövér Lászlóval (és az ő Szilárd öccsével, aki szintén az állami pénzek körül sündörög, de eddig még minden vállalkozása bedőlt), a lyukas gatyából kilógó seggű Orbán Viktorral. Egyik sem különb, mint Farkas Flórián. Egy centivel sem.

Sőt, nyugodtan kinevezhetnék Farkast köztársasági elnöknek is. Elég hazug és elég képmutató hozzá. Ott vannak a nagy elődök, Schmitt Pál, aki lopott doktorival büszkélkedett és akit Orbán a mai napig nagy tisztelettel körbenyal minden alkalommal, hogy lássuk: márpedig ő megvédi azokat, akik hűségesen szolgálják. Vagy a nagyon nagy beszédet elszavaló Áder János, aki azóta is szarik az országra, ellenben óvja a természetet tiszta erőből.

És tényleg megvédi. Farkas Flóriánt is, aki hazudott már magának diplomát, aztán lejjebb adta és már csak érettségit hazudott, miközben kiderült, hogy a börtönben fejezte be a nyolc általánost, 20 éves korában. 1998-ban sikkasztás és más bűncselekmények miatt vád alatt álló Farkas Flóriánt az eljárási kegyelem mentette meg a bírósági tárgyalástól. A kegyelmet Horn Gyula járta ki számára Göncz Árpádnál. Hát, érdemes volt, az hétszentség. Meghálálta.

Szóval jó helyen van ő Orbán ölében. Egy szinten vannak. Mindannyian. De nem csak ők, hanem azok is, akik alájuk muzsikálnak a saját anyagi haszonszerzésük reményében. Azok az emberek, akik éppen azzal vannak elfoglalva, hogy bejegyeztessék az új pártjukat, ahogy az előző választás előtt is tették sokan. Felnyalják a pártoknak járó támogatást, amivel aztán soha nem kell elszámolni, a 2014-es bizniszpártok is jól vannak a mai napig. Jelenleg 193 bejegyzett párt van Magyarországon és – figyelj, polgártárs, mert megint téged lopnak meg! – 351 párt áll bejegyzés alatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.