2017. május 12., péntek

ÉN IS SZANGVINIKUS VAGYOK

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Hollósy Gerti
2017.05.12.


Erősen visszafogtam magam és egyáltalán nem akartam írni a B.Zs.-tal kapcsolatos történésekről. A két betűből is mindenki tudja, kiről van szó. Én egyszer már megfogadtam, hogy a nevét nem írom ki és nem mondom ki, tehát ezt betartom. Egészen addig ment is a hallgatás, amíg nagy titokban nem kaptam megbízást Soros Györgytől és meg nem hallottam Németh (rezsi) Szilárdot ködösíteni reggel a tévében. Amikor jött a sugallat az írásra, éppen azt mondta ő is, hogy mindenre Soros ad megbízást, minden, amit a kormány ellen szerveznek, Soros megbízásából történik.

Mivel kötelez a saját véleményem a tisztességes újságírásról és a tisztességes közbeszédről, nem írhatom le, mennyi csúnyát tudnék most hirtelen mondani B. Zs.-ra. Hidd el, kedves olvasó, tudnék bőven! Négy fal közt ki is mondtam jó néhányat, mert én is szangvinikus és szenvedélyes természet vagyok.

Nem lehet sem úgy írni, sem úgy beszélni embertársainkról, ahogy ő azt több alkalommal is nyilvánosan tette – akár újságban, akár élőszóban. Erre nincs bocsánat! Lehet szánalmasan csúsztatva, azt bocsánatkérésnek álcázva mosakodni, becsapni mindazokat, akikkel ezt már többször is megtette, de a már leírtakra és a már elhangzottakra nincs bocsánat. Azt mondják, akik enyhíteni próbálják a történteket, hogy ő egy publicista. No, pont ezért nincs bocsánat. A gyakorlott publicistának, amikor szépen leül a papír vagy a gép elé cikket írni, akkor módjában van végiggondolni, mit ír, hogyan fogalmaz, milyen szavakat használ, pont azért, mert újságíró és nem először, nem hirtelen felindulásból, csak úgy, szangvinizmusa által vezetve csinálja. Ha élőszóban szólal meg nyilvánosan, akkor is van annyi szókincse és képessége, hogy még a pillanat hevében is mérlegelje a szavait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.