2017. május 25., csütörtök

ENNYI, BALOG. ÉRTI, BALOG?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.05.24.


Nincs is annál szebb, mint amikor valaki kikéri magának, hogy a fizetéséért a munkáját el kell végeznie. Mennyire vicces lenne, ha egy fodrász azért hőzöngene, mert hajat kell vágni, holott ő utál más fején turkálni. Vagy a pincér elküldené a sunyiba a vendéget, mert zavarja őt az elmélkedésben.

Nagyjából ezt csinálják országunk vezető politikusai, mert fogalmuk sincs róla, hogy mi a dolguk, mi a kötelességük és kinek tartoznak elszámolással. Nem először jut ez eszembe, most éppen Balog Zoltán sokféle-miniszter alakítása kapcsán szökkent szárba bennem az indulat. Erre rásegített Rogán Antal minapi, hasonló akciója.

Az van ugyanis, hogy gőzerővel tolja a kormánypártnak nevezett Zrt. a választási kampányt. Ezért a főmuftik településről-településre hakniznak és szórakoztatják az aggkorú szurkolótábort. Ez viszont azzal jár, hogy kénytelenek kidugni az orrukat Kövér László őrző-védő ülepe mögül. Innentől már csak a szolgálati sofőr ügyességén és a nyuggertalálkozó helyszínéül szolgáló épület kijáratainak számán múlik, hogy sikerül-e elég ügyesen meglépni az újságírók elől.

Balog Zoltánnak most éppen nem sikerült, az indexes stáb gyorsabb volt, mint ő. És ezen Balog Zoltán nagyonminiszter halálosan megsértődött, mert őt üldözik és micsoda dolog ez? Az Indexnek nyilatkozik (amikor kedve van, de most nem volt), a Hír Tv-nek meg például nem nyilatkozik, mert megsértették az ő főnökét. Mármint Simicska Lajos sértette meg, amikor legecizte. Ezért Balog duzzog. Pont.

Balog úr, drága felebarátom! Az ön főnöke nem Orbán Viktor (a felettese legfeljebb), hanem például én, a szomszédom és még Krumpli néni, valamint a kéményen dolgozó kisember és a Balaton parton izzadó lángossütő.

Simicska Lajosra nem most kellett volna megsértődni, amikor legecizte a gecit, hanem húsz évvel ezelőttől kezdődően egészen mostanáig, amikor lerabolta az országot, amikor kiépítette azt a médiabirodalmat, aminek segítségével a szaporítóanyag jelenleg is hatalmon maradhat. Akkor kellett volna haragudni Simicskára, amikor megalapozta Orbán Győző (és az Orbán-klán) gazdagodását az első bánya megvásárlásával. Akkor kellett volna először felhördülni, amikor a közvagyonból kapott párt székházat eladta a Fidesz és a pénzt Simicska hatékony segítségével magánosították (Ezüsthajó, Országimázs Központ, Josip Tot és Kaya Ibrahim – mondanak ezek valamit, Balog úr?). Ha kimaradt volna, segítek egy picit...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.