2017. május 20., szombat

ERKÖLCSI ÓBÉGATÁSOK

JÓREGGELT EURÓPA BLOG
Szerző: Benedikty Béla
2017.05.19. 


Azt olvasom mindenhol, hogy a Momentum nem tette jól. Hiba volt. Ártottak. Mármint azzal, hogy "betörtek" az Origo szerkesztőségébe.

Hát nem is tudom. Megnéztem a videót, nem láttam "betörésre" utaló jeleket. Fogalmam sincs, miképpen jutott be Fekete-Győr András a szerkesztőségbe, de vannak emlékeim, dolgoztam néhányban, némelyiket még vezettem is, egyikbe sem kellett betörni. Csak azért mondom, mert azt én is hibának tartanám, ha plafonba eresztett géppisztoly sorozattal félemlítették volna meg az Origo személyzetét. Semmi egyebet nem tartok hibának. A jónevű portál különben tisztességes újságírója szerint "...Ennek eldöntése, hogy mi számít kórháznak vagy kaszárnyának – azaz propagandának vagy médiának – azonban nem a Momentum feladata. Pontosabban: egyik pártnak sem feladata." Ez aztán a szentencia. Hanem kinek a feladata? Jó, persze, én szoktam mondani, egy pártnak egyáltalán nem volna szabad, hogy bármi feladata legyen, de amíg nem valósul meg az ideális társadalom, amiből eltűnnek a politikusok és a pártok, addig a pártoknak mennyivel kevésbé a feladata egy ilyen kérdés eldöntése, mint bárki másnak? Tessék nekem megmondani, kinek a feladata? Ki van erre felhatalmazva? Miért tetszik kinyilatkoztatási szinten beledumálni valamibe, ami még bölcs öreg embereket is elgondolkodtat? Miért tetszik adni a lovat a fasiszta kommunizmus alá, miért tetszik megerősíteni őket abban, hogy ezúttal nekik van igazuk, mikor ezúttal sem azért nincs igazuk, mert az eleve lehetetlen, hogy bármikor igazuk legyen, hanem mert a Momentum helyesen cselekedett! Ebben a pipogya, beszari közéletben, ahol magukat liberálisnak képzelő, gyáva nullák képzelik úgy, hogy ők megmondhatják, mi a teendő (mint tudjuk, szerintük egyáltalán nincs teendő), végre valaki tett valamit. Egyedül (egy operatőr kíséretében) bement egy náci bagázs odújába, és föltett kérdéseket. Egy, a liberálisoknál is gyávább, hebegő, sápadt gerinchúrosnak.

A fene egye meg az úgynevezett véleményformálókat. Akik hülyeségeket írnak, hülye mondatokat mindenféle ostoba klisé alapján, ismételgetik a baromi közhelyeiket, pedig csak egy pillanatra kellene elgondolkodni: tényleg mindennek úgy kell működnie, ahogyan hülye véleményformálók azt évtizedek óta meghatározzák? És aminek a csúti rablógyilkos a szapora következménye? Nem kellene végre befogni? Hátha ezek a gyerekek végre tesznek valamit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.