2017. május 18., csütörtök

ESTERHÁZY INTELME

ÖRÜLÜNK, VINCENT? BLOG
Szerző: jotunder
2017.05.17.


...Orbán megnevezhetetlen rendszerében nem csuknak le senkit ha nem kussol, legfeljebb elvesznek tőle pár apróságot, a polgártól azonban elváratik, hogy ne legyen passzív. Küldje szépen vissza a levelezőlapot, hogy a rezsim megtudhassa róla, hogy inkább szeretne egy jutifalit a nemzet atyjától, minthogy egy migráns elvegye a römikártyáját, vagy, hogy mennyivel jobb lenne, ha ingyen lenne a sör, mintha például jól fejbe vernék egy gumityúkkal. A polgár pedig visszaküldi azt a levelet, próbálja elolvasni a pártlapot, hogy mit is kellene mondania a Sorosról, meg a Sorosról vagy például, csak a példa kedvéért, Sorosról. A polgár nem érti a CEU-t, azt sem érti, hogy miért nem lehet egyszerűen csak belezsidózni a nagybudapesti éjszakába, minek ide ez a sok komplikáció, de szeretne szegény valamit hazudni a CEU-ról, valami olyat, ami felkeltheti a kerület fontos ember figyelmét, hátha meglesz az a trafik. Az igazságot azonban sajnos nem ösmeri. 

Ez a rendszer felismerte, hogy 1944 óta nem sok minden változott az emberek lelkében. Meglepően sokan lehetnek, akik ha úgy adódna figyelemreméltó dolgokat cselekednének egy ezüst étkészletért. A rendszer azt is tudja, hogy azok az emberek, akikre a hatalmukat bazírozzák, tehát azok, akik ellenállhatatlan vágyat éreznek mások ezüst étkészletei iránt, és tulajdonképpen egy szolíd, mondatnók decens tömeggyilkosság is csak akkor zavarná őket, ha végig kellene nézniük, szenvednek a hazudozástól. Nem magától a hazudozástól, nem a hazugság aktusától, hanem a hazugsághoz szükséges alanyok és állítmányok helyes sorrendbe helyezésétől.

A rendszer, meg rendszerné, meg a kis rendszerke, élvezi ezt az egészet, élvezi, hogy a polgár kétségbeesetten próbál megfelelni a trafikért, kisboltért, pénzecskéért, álláskáért.

Élvezi a kutyanehézséget a kutyatekintetben, mert ez a rendszer sajnos nem bír magával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.