2017. május 9., kedd

EZ JOBBAN FÁJT, MINT BÖZSI NÉNI


KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.05.08.


...Tulajdonképpen miért hálálkodik Orbánnak? Az értékekben gazdag, nagy családért? Melyikért is? Ahol minden lelkes talpnyalónak leesik a jutalomfalat? Ahol az egyszemélyben mindent eldöntő vezetőnek kell azt is megköszönni, hogy egyáltalán levegőt vehet a közönséges fegyverhordozó? Ahol a telefonbeszélgetés túlsó végén ülve is megfontolandó, hogy az ember felálljon és hajlongani kezdjen? Ez az egymást keresztnéven szólongató, tegeződő, kedélyeskedő, bokacsattogást idéző, a nagyfőnök elégedettsége érdekében önmegalázó, felszopó reflexeket kiváltó hányadék, hát ez pontosan az, ami a Fidesz lényege: a legócskább jobbágytempó, a feudalizmusba oltott tekintélyelvű csordaszellem. Ez a kúszó-mászó szervilizmus tartja hatalomban Orbánt, miközben annyira groteszk, szürreális és morbid az egész, hogy Bözsi néni disznói is felsírnak a patyolattiszta ólban. Hacsak Mészáros kolléga nem igényelte vissza őket.

Az a penetráns kivagyi gőg, ahogy egy Kósa Lajos az ellenzéki pártokról jelent a főnöknek, ahogy összeröfögnek, és a tisztelet legapróbb jele nélkül vinnyognak nem a Jobbikon (Ott még van Jobbik? És mit képvisel, mit csinál ott a Jobbik, arról azt sem tudjuk, micsoda) nem Gyurcsányon (összetört egy autót, aztán elment), hanem mindazokon a magyar polgárokon, akik a Jobbik, vagy a DK szavazói. Hihetetlen. Pedig legyen nagyon világos: ezek a saját szavazóikon is pont ugyanekkora pofával röhögnek.

A hab a tortán persze ezúttal is a háttérben jól szórakozó emberkoszorú. Kétségem nincs afelől, hogy – miként Türk Laci győztes jelölt Orbánnal összefüggésben – ezek az emberek is négykézláb ereszkedva nyalták volna fényesre az uraságok valagát, ha azok ott letolták volna a gatyájukat. Ez a videó kicsit (nagyon is?) az egész ország. A megvezetett, elbutított, közönybe süllyedt ország tükörben megjelenő mása, ahol az újratervezett feudalizmus logikája és hierarchikus viszonyai mentén szerveződő Fidesz foglyul ejtette a társadalom maradék önbecsülését is. Ez van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.