2017. május 8., hétfő

EZ ORBÁN MAGYARORSZÁGA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.05.06.



...Akkor rakjuk össze a kockákat. Amelyekből egyébként több száz oldalas szociológiai tanulmányra is futná, és talán még mindig maradna mondanivaló. Arról eddig is pontos képem volt, hogy mennyire lenézi az alattvalóit ez a súlyosan frusztrált ember. Ám ha van gyomorforgató, tapintatlan, lájkvadász görény megnyilvánulása ennek a zsírosra hízott, korrupt miniszterelnöknek (igen, van neki nem kevés), ha van megalázó, nézhetetlenül kellemetlen jelenet, amibe kívülállóként is beleborzong az ember, akkor ez az.

Nyilván nem azoknak kínos, akik összefércelték, akik bármit összefércelnek, hanem mindenki másnak, akiből a jóérzés még nem veszett ki nyomtalanul. Ez Magyarország három és fél percben. A nagyember unott pofával, látványosan leszarva Bözsi néni összkomfortos nyomorúságát (nem, nem egészen mélyszegénység ez), a propagandavideó kedvéért végigfeszengi azt a húsz percet, amiből utána össze lehet vagdosni egy hatásvadász, néphülyítő internetes tartalmat. Amin lehetőleg nem krákog, nem a zsebében matat, nem csapdos a nyelvével és nem piszkálja az orrát megvetően.

Közben látványosan megfeszül, hogy úgy tűnjön: érdekli az idős hölgy lelkesedése, és a négy éve eltett uborkája. Pedig. És még az eső is csepereg, fasznak kellett idejönni a világ végére – gondolja magában, miközben Bözsi néninek minden bizonnyal élete csúcspontja ez a fél óra...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.