2017. május 27., szombat

GYEREKNAPI PROGRAMOK A LIGETEN TÚL... HOVA ÉRDEMES MENNI GYEREKNAPRA?

OKOSODJ VELÜNK BLOG
Szerző: Okosodj Velünk
2017.05.27.


Május utolsó vasárnapja a gyerekek egyik legszebb napja, hiszen ilyenkor ők vannak a középpontban! A nemzetközi gyereknap alkalmából számtalan program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt, mi pedig most ezekből szemezgettünk, hogy a Te családod is megtalálja a lehető legizgalmasabb szórakozást. Most egy kicsit kilépünk a sablonosból, és a majálisozás helyett érdekesebb gyereknapi programokat ajánlunk:

Honnan is ered a gyereknap?

A nemzetközi gyermeknap hagyománya egészen az 1920-as évek elejére nyúlik vissza, ekkor ünnepelték először a gyermekeket Törökországban. Érdekes, hogy ez a kedves ünnep csak 1954-ben hódította meg a világot az ENSZ közbenjárásával, hogy még több országban emlékezzenek meg a testvériségről, a gyermekek jóságáról és védelméről. A legtöbb nemzet június elsején tartja, nálunk azonban minden év májusának az utolsó vasárnapja a gyerekek ünnepe.

Gyereknapi programok Magyarországon


A „nagy” gyereknapot mindenki ismeri, a Városliget ilyenkor egy vidám, színes kavalkáddá válik, és persze vannak más, klasszikus helyszínek is. Mi viszont most olyan programokat kerestünk, ami túlmutat a vattacukor-ringlispil-bazár háromságon, és nem csak a gyerekeknek, de akár már a sokat látott felnőtteknek is tartogatnak új izgalmakat:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.