2017. május 6., szombat

HÁNYINGER, GYALÁZAT, LEGALJA: FIDESZ A NEVED

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.05.05.


Tegnap este még csak félhangosan dohogtam magamban, amikor olvastam, hogy az Index, a HVG és a 444 munkatársait nem hogy nem engedték be, de meg se hívták a Schmidt Terror Gyalázat Mária vezette intézmény falai között megrendezett, CEU-vitának csúfolt szégyenletes kormányzati önfelszopó, az ideológusasszony puszta jelenléte okán hisztérikusra sikeredett, de legalább tök értelmetlen süketek párbeszédére. Ahova – még egyszer – csak az mehetett be, akit meghívtak. Vagyis a lakájok, seggnyalók, parancsot teljesítő szalagmunkások. Pont.

Ma már nem dohogok, csak egyszerűen értetlenül és megsemmisülve szemlélem: nem az a legalja, hogy a kormány és népes csürhéje munkájukat végző újságírókat lehetetlenít el és foszt meg közérdekű (!) információktól, közpénzen szervezett faszverésekre nem engedi be őket, kitiltogatja őket a parlamentből, megtiltja a pártkatonáknak, hogy nyilatkozzanak, de mostmár erőszakot is alkalmaznak, kezet emelnek rájuk, rángatják, lökdösik őket.

A Fidesz nevű állampárt budapesti, XI. kerületi nemzeti konzultációs népbutító rendezvényén – miután megtiltották a 444 újságírójának, hogy felvételeket készítsen Varga Mihály közepes tehetségű könyvelő és Simicskó István hasonszőrű káder előadásáról – az ügyeletes csinovnyik lerángatta a lépcsőn, kicsavarta a kezéből a telefonját, és arról képeket törölt ki. Történt ez nem sokkal azután, hogy Fideszék melldöngetve bejelentették: országszerte több mint száz helyen tartanak nyilvános fórumokat a nemzeti konzultáción feltett kérdések témájában. Azt nem mondták, de mostmár világos: a nemzetnek nem része az a sajtó, amelyik nem a propagandát szolgálja.

Most akkor lehet jönni megint, lehet moralizálni, lehet eltartani azt az átkozott kisujjat, lehet Bayer Zsoltikát simogatni. Csak most már extrában meg kellene válaszolni a kérdést, hogy hova a picsába süllyedt ez az ország, miközben finnyásan-undorodva patikamérlegre helyeztük az erkölcsöket? Minek kell történnie még ahhoz, hogy már senki ne a stílust keresse a rezsim ellen küzdő másik emberben, hanem befejezze az önáltatást, és felfogja: egy maffiaszervezet irányítja az országot, a napi kormányzati uszítás és a viszkető tenyerek politikája pedig a közös sírunkat ássa.

2017. májusában egy évvel a parlamenti választások előtt, egy nyilvánosan meghirdetett eseményre (konzultáció, lakossági fórum) a Fidesz azt enged be, akit akar, előzetes regisztráció alapján szelektálja a jelenlévőket. Ezek ugyanazok, akik a magyar emberek mögé bújva hazudták nemrég Brüsszelben, hogy ők megkérdezik a népet, ők folyamatosan kapcsolatban állnak a néppel. Ők a példa. A követendő jó példa. És most ott tartunk, hogy egy Szabó László nevezetű, egyébként triplanévtelen senki, az újbudai Fidesz tagja, az önkormányzat kabinetvezető-helyettese kezet emel egy nőre? Azért, mert a munkáját végzi? A nőügyekkel nem foglalkozó, büszkén és hangosan fingó, vak komondorokra mutogató, nőket bántalmazó államférfiak ide jutottak? (Amúgy meg tökmindegy, hogy nő vagy férfi a megráncigált, megalázott újságíró.)

És nem elég, hogy lökdösi és rángatja, de a jelen lévő tisztelt polgári-nemzeti-keresztény érzelmű fajmagyarok gyülekezete nem a bántalmazott segítségére siet, hanem rátámadnak valamennyien az áldozatra (!!!) és megpróbálják megfélemlíteni. És nem arról van szó, hogy a gyáva senki a hátsó ajtón távozik az épületből (de, ott távozott valószínűleg), hanem a kiérkező rendőrség érvelése az igazán mellbevágó: nem tudták azonosítani a támadót (aki az újságírót az épület elé lökdöste ki férfiasan) és mivel a szervezők nem látják szívesen, ezért nem mennek vissza vele az épületbe, hogy együtt keressék meg. Vagyis mivel a bántalmazott az állampárt rendezvényén nem kívánatos személy, ezért a rendőrség nem hajlandó azonosítani az állampárt színeiben keménykedő trógert? Ezután ez lesz? A Fidesznek előjoga lesz arra, hogy önkényeskedjen, önbíráskodjon, kényszerítsen, kezet emeljen?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.