2017. május 18., csütörtök

HÉT TIPP ARRA, HOGYAN CSELEZZÉK KI A SAJTÓT A FIDESZES POLITIKUSOK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2017.05.18.


Az elmúlt hét év megtanította a Fidesz politikusait arra, hogy az ellenzéki sajtó ellen egy tuti megoldás van: megvenni, aztán vagy bezárni, vagy kormánypárti médiává alakítani. Ennek ellenére még mindig vannak olyan kíváncsiskodó firkászok, akik szeretnének valódi kérdéseket feltenni a kormánypárti politikusoknak, ráadásul nem is tágítanak addig, amíg valódi választ nem kapnak. Rogán Antal a sajtó elől menekülés Lance Armstrongja lett minapi mutatványával, ám ebben a műfajban is van még mit tanulnia. Mutatjuk, hogy mit:

1. Rogán Antal már kidolgozta, ám nem vitte tökélyre az autós fárasztós módszert. Lényege, hogy a sofőrt mindig másik kijárathoz rendeljük, ezzel megfuttatjuk a firkászokat. A sofőr és a kormánypárti politikus telefonos összeköttetésének köszönhetően az épületben is jól nyomon követhető, miként fárad el a kellemetlenkedő újságíró annyira, hogy a másik bejárathoz már nem ér oda időben, így amíg az levegő után kapkod, a politikus kényelmesen beszállhat a hivatali verdájába, és leléphet.

2. Ha henger alakú hirdetőoszlop belsejébe bújik a politikus, akkor könnyedén megtévesztheti az újságírókat. Ez a módszer alkalmas egy épületbe bejutásra épp úgy, mint a kijutásra. Lényeg, hogy észrevétlenül kell araszolgatni a hirdetőoszloppal, úgy, hogy a firkász ne vegye észre, hogy az olykor helyet változtat. Az igazán nagy átverés az, amikor például Rogán Antal olyan jobbikos hirdetés mögé rejtőzik, melyen az ő arcképe látható, és azt hirdeti, hogy ő és Habony Árpád lopnak. Melyik agyafúrt firkász gondolná azt, hogy Mészáros Lőrinc éppen olyan oszlopban lapul, melyen ő és a miniszterelnök láthatók rájuk nézve nem túl hízelgő felirat társaságában? Nagy hátránya viszont az eljárásnak, hogy a célterület közelébe érve ki kell bújni a hirdetőoszlopból, mert a nagy henger nem fér be az ajtón.

3. Jóval egyszerűbb megoldás Pintér Sándor segítségét kérni ilyen szorult helyzetekben. Ha ugyanis az adott épület minden kijáratát műveleti területté nyilvánítják arra a néhány percre, amíg a kormánypárti politikus a kocsijába száll, akkor két Soros-bérencet küldenek padlóra egy csapással. Így ugyanis a kellemetlenkedő tüntetőket és a sajtó vérszívóit távol lehet tartani az adott területtől. Javasoljuk, hogy a műveleteket a biztonság kedvéért harminc évre titkosítsák is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.