2017. május 18., csütörtök

ÍGY UGRÁLTATTA A FIDESZ A FÜGGETLEN POLGÁRMESTEREKET A NÉPSZAVAZÁSI KAMPÁNYBAN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.05.17.


Egy független polgármester elküldte az Átlátszónak, hogy a tavalyi kvótanépszavazási kampányban miként folyt a kistelepülési polgármesterek mozgósítása a Fideszben. Hasonlóra készülhetünk 2018-ban is.

A 2016-os kvótanépszavazási kampány a 2018-as országgyűlési választások a főpróbája volt a kormányzati propagandalapok szerint, és szerzőnk véleménye szerint is. A választók mozgósítása kulcselem a modern kampányokban. A Fidesz széles eszköztárat bevetett annak érdekében, hogy minél többen járuljanak az urnához. Végül mindez eredménytelen volt, mert nem adott le érvényes voksot a szavazásra jogosultak fele, hiába volt ez minden idők legdrágább kampánya.

A Gyürk András Európai Parlamenti képviselő által irányított kampányban végülis az ország 106 egyéni választókerületéből csak kevésben sikerült a szavazók több, mint felét urnához csábítani. Nyitrai Zsolt az egri központú választókerületben, az Átlátszóhoz került levél alapján sok mindent megtett, de nem tudott csak 43%-os érvényességet felmutatni. Az is kevésnek bizonyult, hogy egri várvédőként pózolt Németh ”Rezsi tábornok” Szilárddal.

A körzetben lévő egyik kistelepülés független polgármestere juttata el lapunkhoz azt a levelet, amelyben Nyitrai Zsolt stábja pontosan leírja, hogy mit kell tennie az egyébként pártfüggetlen polgármesternek a mozgósítási kampányban.

A pozícióhalmozási és összeférhetetlenségi botrányában kétes hírnévre szert tett Oroján Sándor megbízásából elküldött levélben az általános politikai tanácsokon túl, érdekes elemek is vannak. A call center működését, a szavazóköri delegáltak étkezetését, és a hangosautó használatát is felajánlotta a választókerületi kampánycsapat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.