2017. május 11., csütörtök

JÖJJÖN EL EGY KÁVÉRA HOZZÁ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Föld S. Péter
2017.05.11.


Már majdnem mindenki írt arról, hogy szabad-e kávézni a Fidesz 5-ös számú vértaknyával. Sokak szerint nem szabad, de vannak olyanok is, akik azt mondják, hogy le kell ülni vele, és megbeszélni a problémákat.

Én még nem írtam erről, és most sem fogok. Ezzel szemben, elmondom, hogy miről van szó valójában.

Tételezzük fel, hogy van egy szép nagy házunk. Boldogan élnénk benne, ha nem lenne egy ember, aki időnként behány a kertünkbe, letapossa a virágainkat, levágja a fáink ágait, és rendszeresen odaszarik a kapunk elé. Mindemellett ellopja a kertben tárolt biciklinket, lelegeli a sok munkával termesztett szamócánkat, rengeteg kárt és bosszúságot okoz nekünk.

Mi persze fel vagyunk háborodva, és közöljük vele, hogy ezt így nem lehet. Normális ember nem így viselkedik, ezért arra kérjük, hogy azonnal hagyja abba ezt a tevékenységet, mert az ilyen magatartás nem illik a tisztességes emberek világába.

Ő persze röhög rajtunk és megígéri, hogy legközelebb nem tesz ilyet. De legközelebb is ugyanazt teszi, behány a kertünkbe, letapossa a virágainkat, levágja a fáink ágait, és odaszarik a kapunk elé. Mindemellett ellopja a kertben tárolt biciklinket, lelegeli a sok munkával termesztett szamócánkat, rengeteg kárt és bosszúságot okoz nekünk.

Így megy ez egy ideig, tehetetlenek vagyunk vele szemben. Végül megfenyegetjük, hogy jogi úton veszünk elégtételt, mire, ha lehet, még hangosabban röhög, mert tudja, hogy a jog is vele van.

Amikor felismerjük, hogy csak magunkra számíthatunk, és végső elkeseredésünkben elővesszük a kamrából a szívlapátot, hogy megvédjük a javainkat, emberünk felháborodik. Arról papol nekünk, hogy szerinte az erőszak nem vezet sehová, a problémákat békésen, párbeszéd útján kell rendeznünk, és ő rögtön fel is ajánlja, hogy amennyiben hajlandók vagyunk elfelejteni azt, ami eddig történt, akkor ő is megígéri, hogy nem haragszik.

Spongyát rá, mondja, mi se haragudjunk. Vegyünk példát róla, teszi hozzá sátáni kacajjal, lám, ő is milyen jól meg tud nekünk bocsájtani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.