2017. május 22., hétfő

KI AZ, AKI TÚL ÖREG A PÉNZÜGYEK KEZELÉSÉHEZ?

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.05.21.



Könnyen csalások áldozataivá válhatnak az idős emberek, ha soha nem foglalkoztak a pénzügyeikkel, és akkor is, ha enyhe demenciában szenvednek. Egy amerikai tanulmány szerint megfelelő segítséggel megelőzhetőek lennének ezek a csalások, ehhez viszont mindenkinek tisztában kellene lennie a saját képességeivel. 

Az idő előrehaladtával a legtöbb ember jellemzően nem vonja kétségbe a saját képességeit a pénzügyek kezelése terén, pedig nem ártana. A Center for Retirement Research at Boston College (CRR) tanulmánya kimutatta, mely életkor az, amelyben az amerikaiak elveszítik a képességüket arra, hogy a számlákat rendben fizessék, megfelelő hitelekkel rendelkezzenek, megbecsüljék egy befektetés kockázathoz mért hozamát, és hogy kiszűrjék a csalásokat – írja a Marketwatch.

A tanulmány szerint a jó hír az, hogy a legtöbb ember, aki nem szenved a kognitív leépüléstől (szellemi képességek hanyatlásától), akár a hetvenes, nyolcvanas éveiben is képes a saját pénzügyeit biztonságosan kezelni. Ugyanakkor azt is kimutatták, hogy az idősebbek, főleg az olyanok, akik nem tapasztaltak a pénzügyek világában, és jelentős vagyonra tesznek szert például a házastárs halála miatt, segítségre szorulnak.


Azoknak pedig, akiknél a leépülés tünetei jelentkeznek, mindenképpen szükségük van a segítségre, hogy ne váljanak különféle csalások és átverések áldozatává...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.