2017. május 25., csütörtök

KINT VAGYUNK A VÍZBŐL

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.05.25.


Hosszú Katinka elégedetten nyugtázta, hogy le van a gond uszodája medencéinek feltöltéséről, hiszen maga az Úr első helyettese, bizonyos Atyaúristen gondoskodott arról, hogy a Duna Aréna névre hallgató versenyuszoda költségei csökkenjenek végre, miután az alapkő elhelyezésétől kezdve ezidáig egyre csak nőttek.
De kell is a víz, hiszen lassan mindenki, aki az úszosport közelébe kerül, nyakig úszik a szarban, így pedig még buszra sem lehet szállni, nemhogy állami gépkocsiba, kivéve tán a rabomobilt, de az még odébb van, addig mosakodni kell...

Pedig milyen szép reményekkel indultunk!
Azt gondoltuk, végre megtisztulnak a vizes sportok, és ennek érdekében tettünk is, nem is keveset!

Először is világgá hajtottuk a szövetségi kapitányt, aki az évek során a sikerek egyik kovácsa volt, aztán elkergettük az Úszószövetség sikert sikerre halmozó elnökét, nehogy a szükségesnél jobban belelásson a vizes világbajnokság pénzügyeibe, aztán építettünk Arénát az úszóknak is, mert ez az aréna szó felettébb tetszik valakinek, akinek véleményét ma még nem lehet figyelmen kívül hagyni.
A szó maga "homokos" jelentéssel bír, uszoda tekintetében a versenypályáról imígyen nem eshet szó, maradnak tehát a versenyzők, akiknek viszont magánügyük szexuális identitásuk, így aztán kissé érthetetlen, hogy az alig leplezetten homofób politikai vezetés miért pont Arénának nevezett el egy úszodát.
Még ha a Széchenyi-fürdőt, ugye, na de egy uszodát...
Az uszoda eleinte olcsónak és szépnek készült, később a Fidesz átdolgozta a koncepciót, felhasználva egy parkolóház terveit, így aztán drága és mérsékelten szép lett.
Így Vajna Tímea lett volna a névadója, addig is, míg meg nem kapja Hosszú Katinka nevét a szent keresztségben, véget vetve ezzel a mérsékletnek is.

Szóval az Aréna beázott, a folyosókon vadlibák úsztak, az emeleti irodákra meg vágyakozva néztek Darnyi Tamás úszóiskolájának nebulói, talán arra számítva, hogy végleges elhelyezést nyernek majd.
Az ünnepélyes felszentelésre még várni kell, hiszen akár a szenteltvíz is lehet az utolsó csepp az uszodába, ki merné kockáztatni a Duna vízállásának brutális megemelkedésével járó árvízeket, míg nincs kész a Nemzeti Mobilgát a Rómaiparttól - Mohácsig?
A baj csak az, hogy a károkat nekünk kell majd kifizetnünk.
Az ügymenet ismert, a beruházó, a tervező és a kivitelező közötti vita eldöntése éveket fog igénybe venni, mire aztán kiegyeznek majd egy vis maiorban és fizethet az állam, pontosabban fizethetünk te, meg én.
Viszont, ha már így esett a dolog, felvetődhet a lehetőség, hogy a megrendezendő Téli Olimpián itt kerüljön elhelyezésre a műkorcsolya és a jégtánc, hiszen csak ki kell hozzá nyitni az ablakokat.
Ha nincsenek, jöhet a légkalapács és a bontógolyó, majd épít másikat Lőrinc, gazdag ország vagyunk, Lőrinc meg egy valóságos poliészter, vagy hogyismondják, Da Vinci óta a legnagyobb és ő még él, még vannak benne tartalékok
!...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.