2017. május 30., kedd

KUBATOV KOPASZAIT VETETTÉK BE USZIKOVÉK EGY BELVÁROSI VENDÉGLÁTÓHELY VISSZAFOGLALÁSÁRA

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.05.29.



Stratégiai tanácsadóként volt jelen április elején egy belvárosi étterem birtokba vételénél a Fidesz-közeli „kopaszok” vezetőjének tartott Tóth Csaba. Értesülésünk szerint az ügyben önbíráskodás gyanúja miatt indult eljárás az V. kerületi kapitányságon. A kérdés csak az, hogy a rendőrség ezúttal végig viszi-e az ügyet, vagy ugyanúgy megszünteti a nyomozást, mint tette azt a választási irodában történtek esetében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tájékoztatása szerint mindenesetre gyanúsítottak még nincsenek.

Harminc-negyven, kigyúrt, félelmet keltő személy, továbbiakban „kopaszok”, security feliratot tartalmazó ruhában, minden előzetes értesítés nélkül megjelentek a vendéglátóhelyen, az asztalokhoz ültek, a bent levő vendégeket hangoskodással, trágárkodással megijesztve távozásra bírták.

Ez áll abban az Átlátszó birtokában lévő feljelentésben, amelyet másfél hónappal ezelőtt tettek meg az V. kerületi kapitányságra. A „kopaszok” a vendégtérnél beljebb is jutottak, és a „konyha ajtóinak zárjait dologi erőszakkal feltörték és zárat cseréltek.” Az alkalmazottak ekkor hívtak rendőrt, mert nagyon féltek – áll a feljelentésben.

A rendőrök “azt mondták, nem intézkednek, mert „nem folyik vér”, és ez birtokháborítási ügy, amiben a jegyzőnek kell eljárnia. A helyszínen tartózkodó „kopaszoknak” jelezték a rendőrök, hogy semmilyen fizikai erőszakot nem alkalmazhatnak. A „kopaszok” azt mondták, hogy őket a tulajdonos Giant Hungary Kft. bízta meg azzal, hogy önhatalommal az ingatlant birtokba vegyék.”

Az étterem, az V. kerületi Sas utca 4. szám alatt található Godunov elfoglalásában a szerkesztőségünknek megküldött fotók tanúsága szerint részt vett a „kopaszok” vezetőjének tartott Tóth Csaba, aki társával a bárpultnak támaszkodva követte figyelemmel az eseményeket...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.