2017. május 10., szerda

"LE KELLENE CSERÉLNI AZ ÁLLAMOT EGY TISZTESSÉGESEBBRE"

A VÁROS MINDENKIÉ BLOG
Szerző: AVM
2017.05.10.


Kedves A Város Mindenkié!

Néhány éve figyelemmel kísérek egy hajléktalan férfit, aki a környékünkön lakik. Nem tudom a nevét. Érdeklődnék, hogy nincs-e esetleg az Önök látóterében. Az egyik budai villamos vonalán szokott a megállókban tartózkodni. Rengeteg kartonpapírral. 50 éves lehet talán, de nehéz megmondani, mert nagyon tönkre van menve. Nagyon meg van dagadva a lába, és úgy látom, hogy a fogát is fájlalja. A téli nagy mínuszokban is ott láttam a megállókban.


Szeretnék neki segíteni. Nem tudom, hogy lenne a leghatékonyabb. Néhányszor adtam neki pénzt, aztán már nem fogadott el, vettem neki egyszer gyógyszert. Legutóbb, amikor láttam és kérdeztem, hogy mondja meg, hogy miben segíthetek, azt mondta, hogy le kellene cserélni az államot egy tisztességesebbre. Teljesen egyetértek vele, csak az holnapig nem lesz meg.

Ha esetleg Önök tudják kiről van szó, és ha az segítség, ha én befizetem az ő TB hozzájárulását, hogy el tudjon menni orvoshoz, akkor nagyon szívesen megtenném. Bár attól tartok, hogy nem tudnám rábeszélni, hogy menjen el...


Köszönjük szépen a megkeresését!

Mi nem ismerjük személyesen az urat. Amit mindenképpen javasolni tudunk az az, amit már most is csinál: személyesen beszélgessen vele és próbálja megtudni, hogy miben van szüksége segítségre hosszabb vagy rövidebb távon. Ha esetleg érdekli valamennyire is az ellátórendszer (pl. nappali melegedők, ételosztások, szállások), érdemes a Diszpécserszolgálatot hívni telefonon, mert náluk minden aktuális információ megvan.

Ami a Tb-t illeti, az Úrnak hajléktalanként jár az államilag támogatott Tb,erről itt olvashat további információt.

Végül pedig azt szeretnénk kérdezni, hogy a megkeresését kitehetnénk-e a Facebook oldalunkra név és pontos helymegjelölés nélkül a mi válaszunkkal együtt, hátha másoknak is hasznos ez az információ.

Köszönjük, hogy segít!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.