2017. május 29., hétfő

LEHETETLEN MEGFELELŐ INGATLANT TALÁLNI EGY FIATAL PÁRNAK!

IFL GAZADASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.05.28.


Ügyfelem igen komoly helyzetben találta magát: Fiatal pár, akik bőven az átlag felett keresnek. Félretenni viszont csak most kezdtek el igazán. Havi szinten 500.000 forintot biztosan félre tudnak tenni. Két év múlva költözniük kell és lehetőség szerint már saját lakásba mennének. 

Nem fognak semmit örökölni és a család sem tud segíteni
A baráti körükben azt vették észre, hogy szinte mindenki már saját lakásában él. Sőt vannak, akik már "kinőtték" a jelenlegi lakásukat és mennének egy sokkal nagyobba. Jobban keresnének? Egy frászt! Sőt! A legtöbb ilyen ismerős saját magától havi szinten még 1-200.000 forintot sem tudna megspórolni.

De szerencséjükre ott van a családi háttér, ahonnan kivétel nélkül leesett 10-20 millió forint "lakhatási támogatásként".

Így azért könnyű...

Sajnos ennek a fiatal párnak átlag feletti fizetéssel nem adatot meg a családi háttér és az öröklés. Csak saját magukra számíthatnak és elkeseredve számolgatnak...

Ha havi 500.000 forintot tesznek félre, akkor az 2 év alatt legjobb esetben is 12.000.000 forint. És ez tényleg a legjobb eset, mivel bármikor közbejöhet egy költséges kiadás.

Jelen pillanatban az ingatlan azon a környéken, amire szükségük lenne nagyjából 45-50.000.000 forintba kerül. Ez nem felvágás, hanem egyszerűen nem akarnak 100 km-rel arrébb költözni és családalapítás előtt biztosan nem szeretnének lepukkadt helyre menni illetve lemondani a minimum 3 szobáról (két gyereket szeretnének)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.